Pojedini Srbi podivljali zbog posjete Morgana Freemana Srebrenici i priče o genocidu (VIDEO)

Iako proslavljeni glumac to ni u jednom trenu nije izjavio, brojni srpski portali tvrde da ih je okrivio za rat na prostorima bivše Jugoslavije

Foto: Printscreen

U svom dokumentarnom serijalu The Story of Us, koji se emituje na National Geographicu, Morgan Freeman posjetio je Srebrenicu, a iako proslavljeni glumac to ni u jednom trenu nije izjavio, brojni srpski portali tvrde da ih je okrivio za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

Freeman se u Sarajevu i Srebrenici susreo s novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom, a prilog započinje Freemanovim riječima nakon što vidi grobove: “Šta se ovdje, zaboga, dogodilo?”

“Ovdje se dogodio genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Došli su ovdje i htjeli ubiti sve, željeli su ovu teritoriju da odvoje od Bosne i pripoje Srbiji. Srpska vojska skupila je sve žene, muškarce i djecu u fabriku. Tamo su ih razdvojili, muškarce i djecu su odveli u planine da ih ubiju. Tada su počeli s masovnim ubijanjem po 1.000 ljudi odjednom”, ispričali su Feđa i Senad.

Foto: Index.hr

“Uskoro je NATO bombardovanje završilo rat, ali je bilo prekasno da se spase žrtve Srebrenice”, zaključuje u offu Freeman, prenosi Index.hr.

Komentari koje je reportaža izazvala na društvenim mrežama uglavnom su slični, većinom ne pretjerano rječiti: “Morgan Goebels”, “Mason”, “Čamuga glupa”, “Majmun”, “Đubre crnačko”, “Bosanska propaganda”, “Kebabi lažu kao i inače”…

“Zgadio mi se govnar. Što nije došao u Srbiju i pitao protjerane Srbe ko je kriv za to što se njima dogodilo? I ko je od svjetskih sila doveo do rata”, pitaju se Srbi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!