Dr Nermin Abdić bio na utakmici nakon koje je utvrđeno prisustvo koronavirusa u FK Budućnost

Načelnica odjeljenja Centra za epidemiologiju zaraznih bolesti IJZCG Sanja Medenica kazala je danas na pres konferenciji NKT da je “epidemiološkim istraživanjem došla do informacije da je doktor Abdić obaveze prema tom klubu obavljao telefonskim putem”, te da mu zbog toga nije izrečena mjera samoizolacije. Na snimcima TV Mne sport jasno se, međutim, vidi kako Abdić, na primjer, u 15. minutu meča sa Petrovcem, koji je igran 30. juna, ukazuje pomoć na terenu fudbaleru Budućnosti Periši Pešukiću

Abdić (lijevo) ukazuje pomoć povrijeđenom igraču u 15. minutu meča (Foto: Printscreen/MNE sport)

Direktor Urgentnog centra, dr Nermin Abdić, bio je prisutan na utakmici Budućnost-Petrovac, koja je odigrana 30. juna, a nakon koje je utvrđeno prisustvo koronavirusa u podgoričkom klubu.

Četiri dana kasnije, svi članovi kluba – igrači, stručni štab i osoblje, stavljeni su u 14-dnevnu samoizolaciju, zbog čega je i prekinuto prvenstvo Crne Gore, pišu “Vijesti”.

Načelnica odjeljenja Centra za epidemiologiju zaraznih bolesti Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) Sanja Medenica kazala je danas na pres konferenciji Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) da je “epidemiološkim istraživanjem došla do informacije da je doktor Abdić obaveze prema tom klubu obavljao telefonskim putem”, te da mu zbog toga nije izrečena mjera samoizolacije.

Na snimcima TV Mne sport jasno se, međutim, vidi kako Abdić, na primjer, u 15. minutu meča sa Petrovcem, koji je igran 30. juna, ukazuje pomoć na terenu fudbaleru Budućnosti Periši Pešukiću.

Najmanje jedan fudbaler Budućnosti je pozitivan na koronavirus, a nezvanično pozitivno je mnogo više.

Abdić je, nakon tog meča i nakon odluke NKT o samoizolaciji svih članova FK Budućnost, gostovao na Radio televiziji Crne Gore (RTCG), bio na pres konferenciji u IJZCG, a najavljeno je da će se za dva dana ponovo obratiti novinarima.

Abdić je doktor FK Budućnost.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!