Vučič, Rama i Zaev potpisali deklaraciju o uklanjanju poslovnih barijera

Sastanak je bio od izuzetnog značaja za naše zemlje, za Srbiju nesumnjivo, a dokument se zasniva na implementaciji četiri ključne slobode koje su međunarodno prihvaćene i koje promovira i EU – o slobodi protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, rekoa je Vučić

Foto: Printscreen/RSE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev potpisali su danas u Novom Sadu deklaraciju o uklanjanju poslovnih barijera između tri države.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare najavio i da će 10. novembra u Ohridu biti održan novi trilateralni sastanak na kome će biti predstavljene najkonkretnije mjere, a koje su, kako je naveo, u interesu stanovnika sve tri zemlje.

Sastanak je bio od izuzetnog značaja za naše zemlje, za Srbiju nesumnjivo, a dokument se zasniva na implementaciji četiri ključne slobode koje su međunarodno prihvaćene i koje promovira i EU – o slobodi protoka robe, kapitala, usluga i ljudi”, rekao je on.

Vučić kaže da stanovnici ovih zemalja zaslužuju bolju budućnost, viši životni standard i neuporedivo veću stopu zaposlenosti i ističe da su svi u regionu dobrodošli.

“Potrebno je da regulišemo međusobne odnose kako bi podigli rast i razvoj u našim zemljama i da u mnogo čemu zajednički djelujemo”, rekao je Vučić, prenosi “Avaz”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!