Tramp objavio video i dječaka nazvao rasistom, Twitter mu zadao težak udarac

Tramp je na svom profilu objavio premontiran video snimak sa lažnim potpisom CNN-a na kome piše da “prestravljeni dječak bježi od dječaka rasiste”. Na Trampovom snimku vidi se kako dječak crnac bježi od dječaka bijelca, a potom se situacija mijenja i dvojica dječaka se grle. Na pravom snimku koji se pojavio na društvenim mrežama 2019. vide se dvojica dječaka, crnac i bijelac, kako trče jedan prema drugom i grle se, pa potom počinju da se jure. CNN je tada objavio snimak sa naslovom “Ovi dječaci nam pokazuju kako izgleda pravo prijateljstvo”

Kompanija Twitter stavila je novu etiketu “medijska manipulacija” na tvit američkog predsjednika Donalda Trampa.

Tramp je na svom profilu objavio premontiran video snimak sa lažnim potpisom CNN-a na kome piše da “prestravljeni dječak bježi od dječaka rasiste”. Na Trampovom snimku vidi se kako dječak crnac bježi od dječaka bijelca, a potom se situacija mijenja i dvojica dječaka se grle.

Na pravom snimku koji se pojavio na društvenim mrežama 2019. vide se dvojica dječaka, crnac i bijelac, kako trče jedan prema drugom i grle se, pa potom počinju da se jure. CNN je tada objavio snimak sa naslovom “Ovi dječaci nam pokazuju kako izgleda pravo prijateljstvo”.

Snimak koji je Tramp objavio počinje tako što jedan od dječaka juri za drugim, a lažni CNN potpis na ekranu je “beba rasista vjerovatno glasa za Trampa”.

Trampov snimak, koji je retvitovalo skoro 150 hiljada ljudi, posle pokazuje pravi snimak i završava se rečenicom “Amerika nije problem. Lažne vijesti su”.

Twitter je zbog toga odlučio da ispod ove Trampove objave stavi oznaku da je riječ o “maniupulaciji medija”, prenosi Glas Amerike.

“Možemo da označimo Trampove tvitove koji su bazirani na manipulaciji medija, kako bi ljudi bolje razumjeli o čemu je riječ o stavili u kontekst”, piše u objašnjenju Twittera.

Predsjednik SAD je odavno u ratu sa Twitterom koji je već označio neke od njegovih objava.

Twiter je dodao opciju za “provjeru činjenica” u slučaju kada je Tramp tvitovao kako je glasanje poštom nepouzdano, a kada je tvitovao o protestima u Mineapolisu, Twitter mu je dodao oznaku “glorifikacija nasilja”.

Tramp, koji se spori sa Twitterom i ostalim platformama jer navodno uskraćuju glas konzervativcima, rekao je krajem maja da će predložiti ukidanje zakona kojim se društvene mreže štite od odgovornosti za ono što iznose njihovi korisnici.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!