Facebook donira 200 miliona dolara za podršku biznisima Afroamerikanaca

Od tih 200 miliona, 25 miliona će biti usmjereno za kreiranje sadržaja koji se tiču ove teme, 75 miliona u kešu i kreditima za reklamiranje na Facebooku biće podijeljeno vlasnicima kompanija i neprofitnih organizacija koje opslužuju afroameričke zajednice. Preostalih 100 miliona biće upotrebljeno kao podrška za dobavljače. Sve ovo je dio šireg Facebookovog cilja da godišnje troši najmanje milijardu dolara na podrške različitim dobavljačima

Mark Zuckerberg (Foto: Facebook)

Osnivač i CEO Facebooka Mark Zuckerberg je početkom ovog mjeseca objavio da će njegova kompanija donirati deset miliona dolara grupama koje se bave pitanjima rasne pravde.

Ova inicijativa je pokrenula lavinu jer je od tada Apple donirao 100 mliona za unapređenje rasne jednakosti, Google je najavio da će donirati 175 milion, a YouTube još 100 miliona dolara, piše Engadget.

Sada je Zuckenberg najavio i novu donaciju od 200 miliona dolara za podršku poslovanja kompanija koje vode Afroamerikanci. Od tih 200 miliona, 25 miliona će biti usmjereno za kreiranje sadržaja koji se tiču ove teme, 75 miliona u kešu i kreditima za reklamiranje na Facebooku biće podijeljeno vlasnicima kompanija i neprofitnih organizacija koje opslužuju afroameričke zajednice.

Preostalih 100 miliona biće upotrebljeno kao podrška za dobavljače. Sve ovo je dio šireg Facebookovog cilja da godišnje troši najmanje milijardu dolara na podrške različitim dobavljačima.

Facebook takođe radi na novom okruženju u okviru društvene mreže koju je nazvao Lift Black Voices, gdje će se objavljivati priče o Afroamerikancima, dijeliti edukativni materijali i ohrabrivati i drugi da daju donacije. Kompanija planira da obezbijedi i besplatne treninge za Afroamerikance kroz program koji je nazvao Elevate, a koji uključuje 100.000 stipendija tamnoputim studentima u njihovom Facebook Blueprint programu, prenosi Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!