Pojedini mediji huškaju građane na crnogorsku policiju: Vlada zatražila hitnu reakciju Tužilaštva, pokrenut postupak

“Povodom tvrdnje u jednom formalno ovdašnjem mediju o navodnom dogovoru o pomoći specijalne policije iz jedne susjedne države našoj policiji na Badnji dan, saopštavamo da je riječ o apsolutno neutemeljenim tvrdnjama, kojima je ovaj medij ovih dana sklon”, objavljeno je na zvaničnom Twitter nalogu Vlade Crne Gore

Portal FOS danas je objavio lažnu vijest da je specijalna jedinica kosovske policije ROSU angažovana da obezbjeđuje skup u Podgorici, na Badnji dan. Istu vijest su preuzeli pojedini srpski mediji, koji već danima pokušavaju da atmosferu u Crnoj Gori dovedu do usijanja i huškaju narod na obračun sa crnogorskom policijom.

Kako je ta lažna informacija imala za cilj da uznemiri javnost i izazove nerede, Vlada Crne Gore traži da Tužilaštvo hitno reaguje. ODT je pokrenulo izviđaj povodom ovog slučaja.

“Povodom tvrdnje u jednom formalno ovdašnjem mediju o navodnom dogovoru o pomoći specijalne policije iz jedne susjedne države našoj policiji na Badnji dan, saopštavamo da je riječ o apsolutno neutemeljenim tvrdnjama, kojima je ovaj medij ovih dana sklon”, objavljeno je na zvaničnom Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

U Vladi poručuju da nadležne crnogorske službe uobičajeno obavljaju sve zakonom propisane dužnosti na osiguranju bezbjednosti i sigurnosti države i građana.

I iz Uprave policije je saopšteno da je riječ o lažnoj vijesti.

“Lažna je vijest da je dogovoreno da specijalna policija iz jedne susjedne zemlje Crnoj Gore pomaže u obezbjeđivanju Badnjeg dana, koja se plasira da uznemiri javnost i građane”, kažu u UP, prenosi portal CdM.

Napominju da je cnogorska policija spremna i odlučna da osigura bezbjednosti i sigurnost svih građana i države Crne Gore.

“Crnogorska policija svim svojim kapacitetima garantuje mir i bezbjednost u Crnoj Gori i posjeduje i ljudske i materijalne resurse da odgovori svim izazovima pa i obezbjeđenju nesmetanog i bezbjednog održavanja Badnjeg dana”, zaključuju u UP.

Osnovno drzavno tužilaštvo u Podgorici zajedno sa Upravom policije povodom ovog slučaja preduzima mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja.

“O svemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, kažu u ODT-u.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!