Australijanac otjerao premijera sa travnjaka i postao internet nenzacija: Svi se maknite sa trave, ajmo (VIDEO)

Deset hiljada Australijanaca…, započeo je Morrison rečenicu kada je razdraženi glas prekinuo konferenciju koja je uživo prenošena na televiziji. “Svi se maknite s trave, molim vas. Ajmo!”, povikao je vlasnik kuće

Australijski premijer Scott Morrison morao je da se pomjeri sa tek posađenog travnjaka nakon što mu je to naredio vlasnik kuće, usred pres konferencije, a video snimak tog događaja postao je viralan.

Morrison je posjetio Googong, predgrađe Canberre, kako bi najavio vladinu podršku za obnovu kuća i stambenu izgradnju u iznosu od 25.000 australijskih dolara u sklopu privrednog paketa pomoći zbog covida-19, uoči lokalnih djelimičnih izbora idućeg mjeseca.

“Deset hiljada Australijanaca….”, započeo je Morrison rečenicu kada je razdraženi glas prekinuo konferenciju koja je uživo prenošena na televiziji.

“Svi se maknite s trave, molim vas. Ajmo!”, povikao je vlasnik kuće.

“Naravno. Idemo da se vratimo odatle”, nespretno se izrazio premijer i brzo se povukao par koraka unazad.

“Hej ljudi, upravo sam tamo ponovo posadio”, dodao je bradati muškarac. “Oprosti, prijatelju”.

“Sve je u redu”, odgovorio je Morrison pakazavši palac gore.

Australija ima daleko manje slučajeva koronavirusa od većine drugih zemalja, ali je njena privreda suočena s prvom recesijom u gotovo 30 godina, upskos milijardama dolara vladine podrške, prenosi “Jutarnji list”.

Morrisonovo upravljanje pandemijom pridonijelo je daljem padu njegove popularnosti nakon što je već snažno kritikovan za vrijeme velikih požara u zemlji kada je otišao na odmor, pokazuje anketa Newspolla sprovedena za list The Australian, koja je objavljena prošlog mjeseca.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!