Zbog pandemije otkazana XIV Ljetnja škola jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“

U cilju održavanja kontinuiteta i daljeg rada na očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta u dijaspori, Uprava za dijasporu i Zavod za školstvo pokrenuli su izradu nastavnih programa za „zavičajne škole“ koje će se od naredne godine održavati u opštinama sa najvećom koncentracijom naših iseljenika, o čemu će naša dijaspora biti blagovremeno informisana

Foto: Uprava za dijasporu

Ljetnja škola jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“, koja se tradicionalno organizuje u periodu od 20. do 30. jula svake godine u odmaralištu „Lovćen – Bečići“ na Ivanovim koritima, u organizaciji Uprave za dijasporu i Zavoda za školstvo Crne Gore, ove godine neće biti održana zbog aktuelne situacije izazvane virusom COVID 19.

Odluka o otkazivanju XIV Ljetnje škole jezika i kulture je donijeta u u skladu sa mjerama koje Vlada Crne Gore preduzima u cilju sprječavanja širenja virusa, a u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

U cilju održavanja kontinuiteta i daljeg rada na očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta u dijaspori, Uprava za dijasporu i Zavod za školstvo pokrenuli su izradu nastavnih programa za „zavičajne škole“ koje će se od naredne godine održavati u opštinama sa najvećom koncentracijom naših iseljenika, o čemu će naša dijaspora biti blagovremeno informisana.

Uprava za dijasporu ostaje posvećena jačanju veza dijaspore i matice, a u projektima koje budemo sprovodili u narednom periodu poseban akcenat će biti stavljen na rad sa mlađom populacijimo iseljenika koja će, kroz znanje koje će steći, u budućnosti aktivno učestvovati u očuvanju identiteta i promociji Crne Gore u svojim novim domovinama.

“U želji da najmlađi pripadnici dijaspore ni ove godine ne ostanu uskraćeni za obogaćivanje znanja o svojoj postojbini, upućujemo roditelje na internet prezentaciju Uprave za dijasporu sa koje se može pristupitu online učenju crnogorskog jezika, kao i udžbenicima koji se koriste na Ljetnjoj školi, a u kojima se obrađuje crnogorski jezik i književnost, istorija, geografija, baština i muzika Crne Gore”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!