Pakistanski avion sa 107 putnika srušio se u gusto naseljeno područje, još nema podataka o broju žrtava (VIDEO)

Avion je nestao s radara kratko prije nego što je trebao da sleti, a pilot je kontroli leta rekao da je otkazao jedan od motora. Očevici tvrde da je avion kružio iznad grada i tri puta pokušao da sleti na aerodrom prije nego što se srušio u četvrt Model Colony

Foto: Printscreen

Avion Airbus A320 Pakistan International Airlinesa, koji je prevozio 107 putnika, srušio se u Karachiju, javljaju agencije.

Avion se srušio u gusto naseljeno područje na kuće oko 14:45 po lokalnom vremenu, nedugo nakon što je glavni pilot obavijestio kontrolu leta o tehničkom kvaru na letilici. Kontakt sa avionom je prekinut samo minut prije nego što je Airbus trebao da sleti.

Avion je letio iz Lahorea prema međunarodnoj vazdušnoj luci Kinnah, jednoj od najprometnijih u Pakistanu. U avionu je bilo 99 putnika i osam članova posade, a gradonačelnik Karachija rekao je da nema preživjelih nakon pada.

Seemin Jamali, ljekar iz obližnje bolnice Jinnah, potvrdio je za Reuters da su primili najmanje pet žrtava nesreće.

“Šokiran sam i ožalošćen zbog avionske nesreće. Istraga o uzrocima pada odmah će biti pokrenuta. Svoje molitve i saučešće šaljem porodicama poginulih”, napisao je na Twitteru premijer Imran Khan.

Ipak, Zainab Imam, stručnjak za komunikacije, je na Twitteru objavila da ipak ima preživjelih i da se njoj javio rođak koji je bio u tom avionu – živ i zdrav.

Takođe, pakistanski Geo TV javlja da je među nekoliko preživjelih i predsjednik banke Punjaba Zafar Masood. Informacije o preživjelima zasad nisu službeno potvrđene.

Avion je nestao s radara kratko prije nego što je trebao da sleti, a pilot je kontroli leta rekao da je otkazao jedan od motora, prenosi “Jutarnji list”.

Očevici tvrde da je avion kružio iznad grada i tri puta pokušao da sleti na aerodrom prije nego što se srušio u četvrt Model Colony.

“Kada smo posljednji put razgovarali s pilotom rekli smo mu da su obje sletne piste spremne, ali je on odlučio da napravi još jedan krug… Ovo je velika tragedija”, rekao je portparol avioprevoznika Abdullah H. Khan.

Wasim Akhtar, gradonačelnik Karachija, rekao je da je najmanje pet ili šest kuća uništeno pilikom pada aviona.

Zasad nema podataka o žrtvama.

Lokalni mediji javljaju da je ispod ruševina zasad izvučeno 30 ljudi, među njima i petogodišnje dijete.

“Avion je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća”, kazao je svjedok Shakeel Ahmed.

Snimcisas mjesta nesreće pokazuju crni dim, uništene krovove i ostatke aviona po ulicama kojima se vozila hitne pomoći probijaju kroz mase ljudi.

Kako piše britanski Sky, neke kuće su oštećene ili uništene prilikom pada, a u toku je velika akcija spašavanja preživjelih usljed velikog požara i crnog gustog dima koji se raširio područjem. Angažovanji su i helikopteri kako bi pospješili spasilačke napore.

Pakistan International Airlines suspendirao je sve međunarodne letove do 31. maja, a domaći letovi krenuli su tek prije nekoliko dana nakon pauze zbog pandemije koronavirusa.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!