Nezapamćen incident u Luvru: Prerušen u staricu skočio iz kolica i tortom napao – Mona Lizu! (VIDEO)

Posjetioci koji su vidjeli incident su rekli da je muškarac “obučen kao starica” skočio iz invalidskih kolica u pariškom Luvru i pokušao da razbije zaštitno staklo postavljeno ispred slike

Snimak iz pariškog Luvra prikazuje muškarca prerušenog u ženu, s ružem na usnama i perikom, koji poručuje ljudima da “misle na planetu” dok izvodi napad na najpoznatiji portret na svijetu, Mona Lizu, renesansnog genija Leonarda da Vinčija. Muškarac je bio prerušen u staricu u invalidskim kolicima, prenosi Sky News.

Posjetioci koji su vidjeli incident su rekli da je muškarac “obučen kao starica” skočio iz invalidskih kolica u pariškom Luvru i pokušao da razbije zaštitno staklo postavljeno ispred slike.

Jedan svjedok je rekao da je muškarac potom nastavio “da razmazuje tortu po staklu i baca ruže uokolo, prije nego što ga je uhvatilo osiguranje”.

Drugi snimak, pak, prikazuje kako osumnjičeni muškarac poručuje posjetiocima na francuskom: “Mislite na planetu… Postoje ljudi koji uništavaju planetu… Razmislite o tome… Zato sam ovo učinio”.

Muškarca je potom odvelo obezbjeđenje. Još se ne zna s kakvom se situacijom napadač sada suočava. Takođe, još se ne zna kakve je namjere imao, a navodno se radi o klimatskom aktivsti, prenosi “Jutarnji list”.

Prema sadašnjim informacijama, čini se da remek djelo nije oštećeno u napadu.

Iz Luvra još nema komentara o ovom događaju.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!