Tramp: Ako bude drugog talasa virusa, nećemo zatvarati zemlju

Svi su nosili maske i zaštitne naočare, osim Trampa koji je masku nosio samo na kratko, a potom je držao u ruci. Rekao je da “nije želio medijima da pruži zadovoljstvo da to i vide”

Foto: Printscreen/CNBC

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da je zadovoljan time što se sve više saveznih država otvara i ponovo pokreće poslove, uprkos zabrinutosti zbog širenja koronavirusa.

“Mislim da ljudi neće podržati lidere u državama koje se uskoro ne vrate u normalu”, rekao je predsjednik u Mičigenu.

Svih 50 saveznih država objaviilo je planove za barem delimično otvaranje posle kompletne obustave poslovanja koje je naštetilo ekonomiji.

“Ako bude drugog talasa, nećemo zatvarati zemlju”, rekao je Tramp pred radnicima fabrike za proizvodnu djelova za Ford u Rosonvilu.

Predsjednik je fabriku obišao u prisustvu nekoliko direktora, uključujući i prvog čovjeka Bila Forda, prenosi Glas Amerike.

Svi su nosili maske i zaštitne naočare, osim Trampa koji je masku nosio samo na kratko, a potom je držao u ruci.

Rekao je da “nije želio medijima da pruži zadovoljstvo da to i vide”.

Kompanija je, prije posjete predsjednika, saopštila da se od svih zahtijeva da nose maske u svim postrojenjima, sve vrijeme.

U saopštenju koje je izdato posle Trampove posjete piše da je “Bil Ford ohrabrio predsjednika da nosi masku kad je stigao u fabriku, da je Tramp nosio tokom privatnog razgledanja dijela fabrike, a da je posle skinuo”.

Tramp je u fabrici ponovo okrivio Kinu za koronavirus i ocijenio da ljekovi treba da se proizvode u SAD, a ne u inostranstvu.

“Vratićemo proizvodnju ljekova. Ne možemo da se oslanjamo na strane zemlje da brinu o nama, posebno u ovako teškim vremenima”.

Prema podacima iz Bijele kuće, u javno privatnom partnerstvu u SAD proizvedeno je 12 milijardi rukavica, više od 130 miliona N95 maski, pola milijarde hirurških maski, 18 miliona vizira, kao i respiratori.

SAD imaju najviše zaraženih na svijetu – više od 1,5 miliona, a umrlo je oko 94 hiljade ljudi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!