Novi, jezivi snimak sa ruskog aerodroma: Vatra guta avion dok putnici panično bježe i traže spas (VIDEO)

Na video snimku nadzorne kamere vidi se kako zapaljeni avion bočno klizi po pisti, ostavljajući za sobom vatreni trag. Svega nekoliko sekundi kasnije, sa obje strane aviona spušteni su tobogani za evakuaciju i putnici i članovi posade su počeli da bježe, spasavajući živote

Foto: Printscreen/Pravda Report

Pojavio se novi snimak stravične avionske nesreće koja se desila na moskovskom aerodromu Šeremetjevo u maju prošle godine u u kojoj je poginula 41 osoba.

Na video snimku nadzorne kamere vidi se kako zapaljeni avion bočno klizi po pisti, ostavljajući za sobom vatreni trag. Svega nekoliko sekundi kasnije, sa obje strane aviona spušteni su tobogani za evakuaciju i putnici i članovi posade su počeli da bježe, spasavajući živote.

Prije nego što su se svi spustili na bezbjedno pristigao je vatrogasni kamion, ali za 40 putnika i jednog člana posade nije bilo spasa.

Avion „suhoj superdžet 100“ kompanije „Aeroflot“, koji je 5. maja 2019. godine letio iz Moskve za Murmansk, prinudno se vratio na moskovski aerodrom Šeremetjevo i pokušao da sleti nakon 28 minuta leta. Uspio je da sleti iz drugog pokušaja zbog loših vremenskih uslova, prenosi “Blic”.

Avion, u kom je bilo 78 putnika i članova posade, zapalio se prilikom slijetanja. Preživjela su 33 putnika i četiri člana posade.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!