Čudima nema kraja: Iz ruševina izvučen dječak Jagiz, star svega desetak dana

Spasioci koji su izvukli bebu odmah su ga umotali u termo ćebe. Na fotografijama koje su obišle svijet vidi se i njegova uplakana majka koju su spasioci iznijeli na nosilima zbog moguće povrede kičme. Zdravstveno stanje mame i bebe nije poznato, kao ni kako su uspjeli da prežive u urušenoj zgradi

Dječak Jagiz, star svega desetak dana, izvučen je iz ruševina zgrade u turskoj provinciji Hataj na jugu zemlje.

Spasioci koji su izvukli bebu odmah su ga umotali u termo ćebe. Na fotografijama koje su obišle svijet vidi se i njegova uplakana majka koju su spasioci iznijeli na nosilima zbog moguće povrede kičme.

Zdravstveno stanje mame i bebe nije poznato, kao ni kako su uspjeli da prežive u urušenoj zgradi.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu, čiji timovi učestvuju u akciji spasavanja ljudi zatrpanih u ruševinama izazvanim razornim zemljotresom u ponedjeljak, napisao je na Twitteru da su beba i majka izvučeni iz ruševina u Samandagu.

Kako mediji navode, mali Jagiz je pola svog života proveo u ruševinama.

Zemljotres koji je odnio više od 21.000 života dogodio se u ponedjeljak, 06. 02. Kako prenosi Portal Nova.rs, dječak je rođen krajem januara ili na samom početku februara, a obzirom na to da je nekoliko dana po rođenju bio u bolnici sa majkom, najveća prirodna katastrofa koja je pogodila Tursku zatekla ga je možda i prvog dana po dolasku u svoj dom.

U razornom zemljotresu magnitude 7,8 koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju stradalo je više od 21.000 ljudi, dok ih je najmanje 78.124 povrijeđeno. Spasioci su u trci sa vremenom da izvuku preživjele iz ruševina zgrada.

Vlasti kažu da se srušilo oko 6.500 zgrada u Turskoj, a brojne su oštećene u zoni potresa kojom je obuhvaćeno oko 13 miliona ljudi.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!