Lazović: Četrdeset dva zdravstvena radnika iz beranske bolnice poslati u samoizolaciju (VIDEO)

Pacijent iz Plava je bio u dvokrevetnoj sobi sa pacijentom koji imao pratioca. Drugi bolesnik je negativan kao i njegov pratilac, rekao je Lazović

Prof. dr Ranko Lazović (Foto: Printscreen)

Četrdeset dva zdravstvena radnika iz beranske bolnice – deset ljekara, 27 medicinskih sestara i tehničara i pet iz grupe tehničkog osoblja, poslati su u samoizolaciju nakon što je juče u toj bolnici utvrđeno da je pacijent iz Plava pozitivan na koronavirus.

To je na pres konferenciji Nacionalnog koordinacionog tijela kazao šef Kriznog medicinskog štaba, prof. dr Ranko Lazović.

On je rekao da su postupili po istom principu kao u Baru i da je interno odjeljenje u bolnici u Beranama zatvoreno.

Rekao je da je pacijent iz Plava sa dijabetesom, kod kojeg je potvrđen koronavirus, primljen u tu bolnicu 4. aprila sa šećerom u krvi 39, a referentna vrijednost je 6,1.

Dr Sanja Medenica (Foto: Printscreen)

 

“Prije toga je imao povredu podlaktice i to je tretirano ambulantno. Tretiran je kao i ostali takvi bolesnici. Onda se desilo to sa dijabetesom i on je tada, po prioritetu, smješten na interno odjeljenje. Kasnije se ispostavilo da je razvio kliničku sliku koja upućuje na Covid-19, testiran, i pozitivan je. Pacijent iz Plava je bio u dvokrevetnoj sobi sa pacijentom koji imao pratioca. Drugi bolesnik je negativan kao i njegov pratilac”, rekao je Lazović.

Beranska bolnica jeste, kazao je on, korona bolnica, ali ne kompletno.

“Ima 205 kreveta, 85 su za korona bolesnike, a ostali su planirani za bolesnike iz Plava, Gusinja, Rožaja, Petnjice, Andrijevice i Berana.. Kada se kapaciteti beranske bolnice popune, rezervna bolnica je u Bijelom Polju”, rekao je Lazović.

Prof. dr Ranko Lazović (Foto: Printscreen)

Dodao je i da je Dom zdravlja Andrijevica danas počeo da radi i da je vraćeno 28 zdravstvenih radnika.

Doktorka Sanja Medenica je kazala da se testiraju svi gdje ima epidemiološke indikacije.

Medenica je rekla da su koronavirusom zaražena jedna porodilja i jedna trudnica.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!