Crna Gora: Nema izlaska iz kuće radnim danima od 19 do 5 ujutro, vikendom od 13 sati u subotu do ponedjeljka u 5 ujutro

Nalazimo se u prelomnom trenutku pandemije, trenutku koji će u velikoj mjeri definisati dalji tok. Iskustva i struka nam govore da moramo dodatno unaprijediti poštovanje mjera i odgovornost svih. I građana i institucija. U ovakvim situacijama, nažalost, ne postoji druga prilika, saopšteno je iz Vlade

 

Foto: Vlada Crne Gore

Nacionalno koordinaciono tijelo za zaštitu građana od korona virusa donijelo je nove, preventivne mjere kojima je zabranjen je izlazak iz objekta stanovanja od 19 do 5 sati ujutro, od ponedjeljka do petka .

Vikendom će mjera važiti od od subote, od 13 časova, do ponedjeljka, do pet sati ujutro.

“Zabrana važi za sve osim za izuzetke obuhvaćene naredbom”, pojašnjeno je iz NKT.

“Nalazimo se u prelomnom trenutku pandemije, trenutku koji će u velikoj mjeri definisati dalji tok. Iskustva i struka nam govore da moramo dodatno unaprijediti poštovanje mjera i odgovornost svih. I građana i institucija. U ovakvim situacijama, nažalost, ne postoji druga prilika. Donijeli smo odgovorne odluke i odlučno ćemo ih do kraja sprovoditi. Zbog toga vjerujemo da će ih građani razumjeti i poštovati. Ako ne budemo kadri svi zajedno da uložimo u zdravlje, moraćemo uložiti mnogo više u saniranje posljedica, a nažalost, biće i gubitaka ljudskih života koje je nemoguće vratiti”, saopšteno je iz Vlade.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!