Brčvaci uz svog rođaka Hačka: Odustali od manifestacije, novac doniraju za pomoć narodu u CG

Brčvaci su porijeklom iz Bistrice kod Bijelog Polja. Razasuti su širom svijeta, a najviše ih je u Njemačku. Udruženje, računajući i djecu, ima oko 500 članova. Predsjednik Esnaf Brčvak je za Portal Revije Fokus kazao da su oni ponosni na svog rođaka Hačka i da se danas njime ponosi ne samo familija Brčvak.

Udruženje „Familija Brčvaka i ostala rodbina”, radnici firme “MiH – GMBH” iz Njemačke i njeni poslovni partneri, pokrenuli su akciju prikupljanja novca za kupovinu raspiratora za zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

“Poželjno je da svako ko je u mogućnosti da svoj doprinos u ostvarenju ovog cilja, jer nije naše ono što imamo, već ono što dajemo, kako nas Hadžija (Hačko Brčvak) često opominje”, saopšteno je iz Udruženja „Familija Brčvaka i ostala rodbina“.

Esnaf Brčvak (predsjednik Udruženja), Adis Ramović, Hajriz Brčvak, Ferid Brčvak, Besiha Banda, Fikret Brčvak, Mervan Brčvak i Mersid Brčvak održali su juče putem videa sastanak povodom situacije koju je izazvalo širenje korona virusa, a tema je bila pomoć Bijelom Polju i Crnoj Gori.

Na sastanku je odlučeno da, pošto manifestacija “Skup Brčvaka 2020” neće biti održana zbog aktuelne situacije, novac namijenjen u tu svrhu preusmjere za kupovinu respiratora.

Hačko i Selma Brčvak sa prvim ljudima kompanije “MiH – GMBH” ” Goranom Dimovim, Nedimom Hadžalićem i njihovim familijama

“Naš Hadžija (Hačko Brčvak) je već uplatio veliku svotu novca i kupio maske, zaštitna odijela, rukavice i ostalo, ali treba kupiti i nekoliko respiratora koji su neophodni medicinskom osoblju u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Svako ko želi da pomogne i ko je odvojio novac za ‘Skup Brčvaka’ može da uplati pomoć u Fond Hemiias E.v”, saopštio je u ime Udruženja Mersad Brčvak.

Brčvaci su porijeklom iz Bistrice kod Bijelog Polja. Razasuti su širom svijeta, najviše ih je u Njemačkoj. Udruženje, računajući i djecu, ima oko 500 članova.

Predsjednik Esnaf Brčvak je za Portal Revije Fokus kazao da su oni ponosni na svog rođaka Hačka i da se danas njime ponosi ne samo familija Brčvak.

“Svako će dati doprinos shodno svojim mogućnostima. Hadžija nam je svojom dobrotom i ljudskošću svima pokazao put, tako da očekujemo da će i drugi ljudi podržati rad fondacije Hemiias”, kazao je predsjednik Brčvak.

 Sead Hodžić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!