Muž Sanel bolestan i na postelji, a Esada Mamić na leđima nosi drva i hrani četvoročlanu porodicu (VIDEO)

Sanel i Esada u braku su dvanaest godina. Čuvali su stoku kod drugih ljudi, radili na dnevnice, nosili drva samo da steknu krov nad glavom. Kupili su na kredit kuću za 10.000 KM a onda je Sanel pao na postelju. Od njegovih 500 KM bolovanja ne mogu da plaćaju kredit i žive pristojino. Esada kaže da im ostane oko 130 KM, a jedno dijete šalju u školu

Esada Mahmić iz zeničkog sela Palinovići ni slutila nije u kakve će je probleme dovesti oboljenje supruga Sanela.

Sanel je tri godine bolestan, a već dva mjeseca je na postelji. Može da dođe tek do WC-a.

Sanel i Esada u braku su dvanaest godina. Čuvali su stoku kod drugih ljudi, radili na dnevnice, nosili drva samo da steknu krov nad glavom. Kupili su na kredit kuću za 10.000 KM a onda je Sanel pao na postelju.

“Od njegovih 500 KM bolovanja ne mogu da plaćaju kredit i žive pristojino. Kaže nam Esada, ostane im oko 130 KM, a jedno dijete šalju u školu. Kada sam dobio poziv da posjetim ovu porodicu iz Palinovića mislio sam da baš i nije sve tako tužno kao što su mi prenijeli. Međutim, nikada nisam vidio ženu da nosi toliko drva na leđima i to uz brdo. Duhovita po prirodi, Esada nam kaže da su je nagovarali da se takmiči sa Hulkom iz Viteza ko može više da nosi drva. Svako od nas može doći u stanje socijalne potrebe, bez obzira koliko imao. Život se zna okrenuti naopačke preko noći. Tako je bilo sa ovom porodicom iz Palinovića, za koju svi mještani tvrde da su vrijedni i pošteni ljudi”, kazao je novinar Srećko Stipović.

Više pogledajte u video priči koju je zabilježio Srećko Stipović u selu Palinovići kod Zenice.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici novac mogu da uplate putem Western Union banke na adresu Esada Mahmić Palinovići br 56, 72000 Zenica.

Broj telefona: 062/ 040 546

Idi na VRH
error: Content is protected !!