Kineska kompanija donirala 20.000 zaštitnih maski, crnogorski ambasador kazao da “prijatelji stoje jedni uz druge kad je najpotrebnije”

Kompanija CRBC, izvođač radova na prvoj dionici auto-puta, crnogorskom ambasadoru u Pekingu Darku Pajoviću je uručila donaciju Crnoj Gori od 20.000 zaštitnih maski u borbi protiv koronavirusa.

“Prijatelji stoje jedni uz druge kad je najpotrebnije. Još jednom pokazano veliko prijateljstvo Crne Gore i NR Kine i snažne veze građana naše dvije države”, kazao je crnogorski ambasador u Kini, prenosi CdM.

Brojni državljani Kine takođe se organizuju kako bi obezbijedili što više zaštitnih maski za građane Crne Gore.

Novinarka Ju Si iz Perkinga danas je donirala 1200 maski našoj zemlji.

Da podsjetimo, grupa kineskih državljana na čelu sa Wang Yi Na zaposlenom u hotelu Regent u Pekingu organizuje akciju prikupljanja maski i pomoći za Crnu Goru.

Na postovima koji kruže kineskim socijalnim mrežama dijele se informacije o Crnoj Gori, savjeti kako kupiti makse i gdje po najpovoljnijim cijenama, a u Pekingu već se veliki broj građana i kompanija uključio u akciju.

Ambasada Kine u Crnoj Gori obavijestila je prije nekoliko dana Ministarstvo zdravlja da će na osnovu nedavnih zahtjeva crnogorskog ministra zdravlja, pokazajući solidarnosti kineskog naroda prema crnogorskom narodu, Kina donirati Crnoj Gori 1.000 medicinskih maski, isto toliko maski za operaciju, 1.000 komada medicinske zaštitne odjeće, rukavice za operaciju (1.000) i isto toliko pari medicinskih navlaka za cipele.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!