Dino Islamović, napadač Rozenborga, novi reprezentativac Crne Gore?

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je igrao za mlađe selekcije Švedske, zemlje u kojoj je rođen, s tim što ima crnogorske korijene. Islamović je prihvatio poziv čelnika FSCG, a u međuvremenu je pokrenuta procedura da dobije naš pasoš

Dino Islamović (Foto: Printscreen)

Napadač Rozenborga Dino Islamović trebalo bi da bude novi reprezentativac Crne Gore – saznaje Arena.

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je igrao za mlađe selekcije Švedske, zemlje u kojoj je rođen, s tim što ima crnogorske korijene. Islamović je prihvatio poziv čelnika FSCG, a u međuvremenu je pokrenuta procedura da dobije naš pasoš, prenosi CdM.

Riječ je o momku čiji je talenat svojevremeno prepoznao Fulam u koji je stigao iz Malmea, mada je u engleskom klubu nastupao samo za tim sastavljen od igrača do 23 godine.

Iz Londona se preselio u holandski Groningen, gdje je za dvije sezone odigrao 11 utakmica. Zbog male minutaže vratio se Švedsku, tačnije u Treleborg, za koji je postigao osam prvenstvenih golova na 26 mečeva.

Uslijedio je poziv Estersunda u kojem je proveo dvije godine, upisao 50 nastupa i potpisao 15 pogodaka.

Bila je to preporuka za transfer u norveški Rozenborg koji ga je angažovao 13. decembra 2019. godine, potpisavši ugovor na tri godine.

Jedan od golova koji su obilježili dosadašnju karijeru Islamovića dogodio se u septembru 2018. godine kada je u dresu Estersunda pogodio mrežu Bromapojkarne sa 60 metara, spektakularnim lobom. Bio je to gol za pobjedu od 3:2, a u tom duelu je potpisao “het-trik”.

“Crveni” su tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo imali mnogo pehova sa povredama. Nijednom se nije desilo da je selektor mogao da sastavi najjači tim, a gotovo uvijek je falio neko od najboljih igrača.

Problema je bilo i u napadu, budući da je Stevan Jovetić bio povrijeđen, a na raspolaganju su bili samo Stefan Mugoša i Fatos Bećiraj.

Islamović je opcija više u vrhu ofanzive. Šveđanin crnogorskog porijekla, rođen 17. januara 1994. godine u Hudiksvalu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!