Filantrop: Penziju koju je stekao kao poslanik Žarko Rakčević donira u humanitarne svrhe

“Od 1990. do 2002. godine sam bio na svega četiri – pet službenih ručkova. Shodno zakonu koji su poslanici jednoglasno usvojili primam državnu penziju od 780 eura i kompletan iznos doniram u humanitarne svrhe. Već godinama lično i preko ‘Šajo grupe’ dajemo u humanitarne svrhe i razvoj demokratskih institucija, shodno pravilima, od 30.000 do 40.000 eura godišnje”, rekao je Rakčević

Foto: ura.org.me

Predsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Žarko Rakčević cjelokupnu državnu penziju od 780 eura, koju je stekao kao poslanik i potpredsjednik Vlade, donira u humanitarne svrhe svakog mjeseca. 

Rakčević je “Vijestima” rekao da više od polovine perioda kada je obavljao javne funkcije nije primao poslaničku platu, a kasnije, kako kaže, nije bio ni u jednom upravnom odboru.

“Nijesam uzimao stanove. Od 1990. do 2002. godine sam bio na svega četiri – pet službenih ručkova. Shodno zakonu koji su poslanici jednoglasno usvojili primam državnu penziju od 780 eura i kompletan iznos doniram u humanitarne svrhe”, rekao je Rakčević. 

On je dodao da smatra da sredstva od državne penzije opredjeljuje humanije, “nego da su ostala da se troše za službene automobile, putovanja”.

“Već godinama lično i preko ‘Šajo grupe’ dajemo u humanitarne svrhe i razvoj demokratskih institucija, shodno pravilima, od 30.000 do 40.000 eura godišnje”, rekao je Rakčević. 

Rakčević je u nekoliko navrata donirao Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Bijeloj, holtere bolnici na Cetinju i aparate za reanimaciju Domu zdravlja u Petrovcu.

“Donirali smo desetine tona brašna Crvenom krstu, Banci hrane, volonterima iz Nikšića, finansirali smo štampanje prvog broja ‘Monitora’, sve aktivnosti Foruma 2010 i danas građanskog pokreta URA”, rekao je Rakčević.

Jedan od problema, istakao je lider GP URA, je to što je “previše nesposobnih, a podobnih partijaca ovisnika o budžet, koji sisaju li sisaju”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!