Viši sud potvrdio: Doktor Sabahudin Pupović iz Plava nezakonito otpušten

Na kraju se pokazalo ko je bio u pravu, posebno ako se uzme u obzir da je direktor Saša Stefanović koristio svoju poziciju i budžetska sredstva svih nas da istjeruje neka svoja pravila i povrijeđenu sujetu, te ne samo meni da otkaz, već otkaz dobije još 10-ak osoba koje je na neki način povezao sa mnom ili je vršio pritisak na njih da svjedoče kako on želi, rekao je on

Foto: ZHMP.ORG

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu Osnovnog suda u Plavu po kojoj je Zavod za hitnu medicinsku pomoć nezakonito otpustio doktora Sabahudina Pupovića, rukovodioca jedinice za HMP u Plavu, i naložio da ga vrati na posao u roku od osam dana, piše “Dan”.

U presudi sudskog vijeća na čelu sa sudijom Radivojem Zekovićem navodi se da se žalba tuženog odbija kao neosnovana i da se usvaja tužbeni zahtjev tužioca, kojim se poništava rješenje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od 17.10.2018. godine. U presudi se navodi da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć dužan da nadoknadi Pupoviću troškove postupka od 453 eura.

Pupović je kazao za “Dan” da je zadovoljan presudom, ali ništa ne može da mu nadomjesti dane i mjesece torture kojoj je bio izložen od strane uprave Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

On je kazao da ga je uprava ZHMPCG rasporedila da radi u jedinici Hitne pomoći u Andrijevici, jer su radna mjesta sa njegovim stručnom spremom popunjena.

“Na kraju se pokazalo ko je bio u pravu, posebno ako se uzme u obzir da je direktor Saša Stefanović koristio svoju poziciju i budžetska sredstva svih nas da istjeruje neka svoja pravila i povrijeđenu sujetu, te ne samo meni da otkaz, već otkaz dobije još 10-ak osoba koje je na neki način povezao sa mnom ili je vršio pritisak na njih da svjedoče kako on želi. Posebnu težinu cijelom ovom slučaju daje selektivni i diskriminatorski pristup pomenutog direktora, tako da su u Plavu otkaz dobili isključivo Bošnjaci Muslimani, nazvavši narod Plava i Gusinja ološem, jer eto podržavaju kriminalca Pupovića, što su svjedoci na drugim sudskim postupcima i potvrdili. Posebnu zahvalnost dugujem Sindikatu doktora medicine jer su znali da prepoznaju istinsku borbu za bolje zdravstvo i pružili svaku vrstu pomoći”, kazao je Pupović, prenosi CdM.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH