Svjetska šampionka, Bjelopoljka Kristina Rakočević, oduševila javnost: Donirala kosu za žene oboljele od raka

Moja kosa, koja je mi je svakako u većini slučajeva samo oduzimala vrijeme, nekoga će definitivno učiniti srećnim, bar na jedan dan, i to je dovoljan razlog, napisala je Kristina na svom Facebook profilu

Bjelopoljka Kristina Rakočević, svjetska šampionka u bacanju diska, donirala je kosu za žene oboljele od raka.

Odluku je obrazložila je na svom Facebook profilu.

“Znate kako,
Ne radim i ne pišem ovo da bih izazvala pozitivne/negativne komentare, koji me u većini slučajeva i ne interesuju jer živim svoj život najbolje što umijem u ovom i bilo kojem trenu, pa nemam potrebu da se oslanjam na mišljenja drugih ljudi. Obično i ne pišem ništa ispod slika koje okačim, ali ovaj dan zaslužuje par riječi. Tako da, ako danas ili bilo koji dan ugledate osobu bez kose, svoju reakciju zadržite za sebe, svoj podsmijeh i sažaljenje nekog istog zadržite sa sebe, ‘E, pogledaj ovu/ovog’, zadržite sa sebe.

Foto: Facebook

Moja kosa, koja je mi je svakako u većini slučajeva samo oduzimala vrijeme, nekoga će definitivno učiniti srećnim, bar na jedan dan, i to je dovoljan razlog. Don’t hate. Donate!”, napisala je djevojka iz bjelopoljskog sela Tomaševo.

Kristina je 20. jula 2016. godine postala svjetska šampionka u bacanju diska, a u novembru prošle godine je dobila punu stipendiju od Univerziteta u Majamiju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!