Dopisniku Al-Jazeere ubijeni žena, sin i kći u Gazi: Ovo je trenutak kada je došao vidjeti njihova tijela

Govoreći iz Gaze Wael Dahdouh rekao je da su izraelske snage ciljale njegovu obitelj u južnom pojasu Gaze, nakon što su napustili svoj dom u sjevernoj Gazi. Wael Dahdouh je primio vijest o smrti članova svoje obitelji dok je izvještavao o najnovijem izraelskom napadu na središnju Gazu.
“Ono što se upravo dogodilo je jasno; to je dio kontinuiranog ciljanja žena i djece u Gazi. Upravo sam izvještavao o izraelskim napadima koji su ciljali područje Nuseirata. Znali smo da nas izraelska okupacija neće ostaviti bez kazne”, dodao je.

Supruga, kći i sin arapskog dopisnika Al Jazeere Waela Dahdouha su među članovima njegove obitelji koji su ubijeni u izraelskom granatiranju njegovog privremenog doma u Gazi, piše Al Jazeera.

Na snimkama koje je emitirala Al Jazeera Arabic vidi se Dahdouh kako ide vidjeti tijela članova svoje obitelji u bolnici.

Al Jazeerin glavni urednik potvrdio je da je dopisnik Wael Dahdouh izgubio suprugu, sina tinejdžera i sedmogodišnju kći u izraelskom zračnom napadu na kuću u kojoj su se sklonili. Ostali članovi njegove obitelji još uvijek se vode kao nestali.

Govoreći iz Gaze Wael Dahdouh rekao je da su izraelske snage ciljale njegovu obitelj u južnom pojasu Gaze, nakon što su napustili svoj dom u sjevernoj Gazi.

Wael Dahdouh je primio vijest o smrti članova svoje obitelji dok je izvještavao o najnovijem izraelskom napadu na središnju Gazu.

“Ono što se upravo dogodilo je jasno; to je dio kontinuiranog ciljanja žena i djece u Gazi. Upravo sam izvještavao o izraelskim napadima koji su ciljali područje Nuseirata. Znali smo da nas izraelska okupacija neće ostaviti bez kazne”, dodao je.

Al Jazeerin novinar Tareq Abu Azzoum opisao je trenutak kada je njegov kolega doznao strašnu istinu:

“Dahdouh, iskusni novinar Al Jazeere, isporučivao je istinu međunarodnoj zajednici i svima u svijetu o onome što se događa na terenu, kada je primio vijest. Bio je šokiran”, rekao je Abu Azzoum.

Njegova obitelj je “stanovala u kući u … izbjegličkom kampu al-Nuseirat. Izraelski zrakoplov je gađao kuću”, dodao je. Kamp se nalazi u južnoj Gazi, gdje su mnogi evakuirani iz područja u sjevernoj i središnjoj Gazi.

Dahdouhova obitelj također je nakon izraelske naredbe da napuste regiju evakuirala iz svog doma u sjevernoj Gazi i preselila se u privremeni dom u izbjegličkom kampu Nuseirat na jugu.

Arapski producent Al Jazeere Safwat al-Kahlout u Der el-Balahu u Gazi kazao je kako poznaje Waela više od 20 godina.

“Njegova obitelj jedna je od najpoznatijih obitelji u Pojasu Gaze. To je dobro poznata obitelj.”

“On je platio račun za izvještavanje o istini, što je bilo i očekivano. Sada je trenutak kada Wael treba sve oko sebe. Ali, nažalost, preopasno je doći do njega i ostati uz njega u ovim teškim trenucima.”

“Jednom smo posjetili njegovu obitelj, moja žena je osobno upoznala njegovu suprugu. Rekla je da voli njegovu ženu… svima nam je žao zbog onoga što se dogodilo, a posebno što ne možemo doći do Waela i ostati s njim u ovim teškim trenucima.”

“To je još jedna bol koju treba dodati onome od čega sada patimo”, prenosi Jutarnji list. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!