Incidenti u beogradskim školama: Bivša učenica nožem povrijedila druga i nastavnicu, učenik imitirao jučerašnji masakr… (VIDEO)

Prema nezvaničnim saznanjima “Kurira”, bivša učenica (15) došla je u školu i nožem napala druga i nastavnicu. Kako nezvanično saznaju, devojka je uhapšena. Ranije danas, jedna škola u Kaluđerici zvala je policiju zato što je jedan od učenika neozbiljno shvatio tragediju i imitirao neke od postupaka jučerašnjeg masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru

U privatnoj školi “Ruđer Bošković” u Beogradu dogodio se incident, saznaje “Kurir”.

Naime, prema nezvaničnim saznanjima “Kurira”, bivša učenica (15) došla je u školu i nožem napala druga i nastavnicu.

Kako nezvanično saznaje “Kurir”, devojka je uhapšena.

Ranije danas, jedna škola u Kaluđerici zvala je policiju zato što je jedan od učenika neozbiljno shvatio tragediju i imitirao neke od postupaka jučerašnjeg masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Takođe, u Osnovnoj školi “Jefimija” u Obrenovcu dečak je jutros izvadio iz ranca plastični pistolj odmah nakon održanog minuta ćutanja. Odmah potom, obaviještene su sve službe, policija je odmah izašla i privela dječaka.

Ovaj incident dešava se samo jedan dan nakon što je učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio osmoro đaka te škole i čuvara, dok je ranio šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama u Srbiji počela je jutros minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. I popodnevna smjena počela je minutom ćutanja.

Oglasio se bivši ministar prosvjete Mladen Šarčević nakon informacije da je bivša učenica nožem povrijedila učenika (15) i nastavnicu koja je pokušala da je spriječi u naumu.

On je rekao za “Kurir” da niko nije povrijeđen.

Šarčević je rekao da se profesorka malo porezala po ruci prilikom oduzimanja noža.

“To je bivša učenica koja je imala nekih psihičkih problema, roditelji to nisu prijavili prilikom upisa. Ona se u oktobru ispisala iz škole. Danas je došla kao da vidi društvo, u jednom trenu je izvadila manji kuhinjski nož i krenula da mlati njim. Nastavnica je brzo odreagovala i uzela joj je nož. Osujetili su je”, izjavio je Šarčević za “Kurir”.

Idi na VRH
error: Content is protected !!