Sastanak direktora UP sa predstavnicima MPC: Policija će obezbjeđivati sve skupove prijavljene u skladu sa zakonom

Predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske predočen je stav Uprave policije da policija u buduće ne može obezbjeđivati kretanja građana duž magirstralnih, regionalnih i lokalnih puteva zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Ovo se ne odnosi na definisane i prijavljene trase gradskih litija, piše u saopštenju UP

Sa sastanka (Foto: UP)

Policija će u narednom periodu obezbjeđivati sve skupove prijavljene u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i utvrđenim procedurama, saopšteno je nakon sastanka direktora Uprave policije (UP) Veselina Veljovića sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko primorske.

Na sastanku su dogovorene zajedničke obaveze i odgovornosti povodom javnih okupljanja – litija, koja se organizuju zbog nesalaganja sa usvojenim Zakonom o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Prepoznata odgovornost se odnosi na mir i bezbjednost svih građana, navode iz Uprave policije.

Policija će zato u narednom periodu obezbjeđivati sve prijavljene skupove, kako su kazali, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i utvrđenim procedurama, prenosi rtcg.me.

“Predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske predočen je stav Uprave policije da policija u buduće ne može obezbjeđivati kretanja građana duž magirstralnih, regionalnih i lokalnih puteva zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Ovo se ne odnosi na definisane i prijavljene trase gradskih litija”, piše u saopštenju UP.

Tehnički detalji u vezi sa održavanjem bezbjednosti na litijama u narednom periodu preciznije će se definisati međusobnim dogovorima i o tome će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopštili su iz UP.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!