Šovinizam srpskog ministra: Gledam da u resoru zdravstva nema Crnogoraca, neka prvo nauče srpski jezik (VIDEO)

Mi u Crnoj Gori nemamo nijednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovdje na mnogo vodećih mjesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju, kazao je Lončar

Zlatibor Lončar (Foto: Printscreen/O2)

Ministar zdravlja u Vladi Repubilke Srbije Zlatibor Lončar priznao je da država Srbija stoji iza organizacije bunta u Crnoj Gori zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“U Crnoj Gori se desio narod. Milo je potcijenio narod, a precijenio neke koji rade oko njega koji su mu obećavali da će stvar da drže pod kontrolom. On je sve nervozniji, narod ima svoju misiju u kojoj ne može da izgubi. Vidite, imate sada na zajedničkom stavu narod i državu Srbiju koja ne pravi loše poteze koja filigranski vodi politiku tamo”, kazao je Lončar, gostujući na srpskoj TV O2.

Srpski ministar zdravlja kritikovao je ponašanje pojedinih direktora srpskih preduzeća porijeklom Crnogoraca, “koji još nisu naučili srpski jezik“ i naglasio da se, kao ministar zdravlja, trudi da ne zapošljava Crnogorce u svom resoru.

“Mi u Crnoj Gori nemamo nijednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovdje na mnogo vodećih mjesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju”, kazao je Lončar.

Upitan da li ima Crnogoraca u zdravstvu, odgovorio je da vodi politiku da Crnogoraca ne bude u njegovom resoru.

“Gledam da ih nema. Srbija ima dovoljno onih znaju srpski da pričaju i koji zaslužuju da budu. Ne omalovažavam nikoga. Jednostavno, ako želite da živite u Beogradu, ako želite da budete direktor ili na na nekoj funkciji,  naučite srpski!”, kazao je minstar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar, prenosi Portal Analitika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!