Luksemburg: Održana skupština ZK „Bihor“, Esko Halilović ostaje predsjednik UO

U novi Upravni odbor ušli su članovi Udruženja Esko Halilović, Remzija Hajdarpašić, Jasmin Miko Šabotić, Hamdija Rastoder, Edin Latić, Sead Agović, Ernad Muhović, Džeko Skenderović, Sabit Šabotić, Sabrija Ramdedović, Enver Šabotić, Mevludin Mele Avdić, Tufo Čivović , Zeno Ćeman i Hamid Rastoder Savinoborski

Predsjednik Upravnog odbora (UO) ZK „Bihor“ i dalje će biti Esko Halilović, potpredsjednik je Edin Medo Latić, predsjednik skupštine Remzija Hajdarpašić, sekretar Hamdija Rastoder, predsjednik savjeta Hamid Rastoder, a blagajnik Sead Sejo Agović.

To je odlučeno na 11. skupštini ZK „Bihor“ koja je održana u Rumelanžu.

Foto: ZK „Bihor“

Finansijsku komisiju činiće Hajro Halilović, Sadat Ramdedović i Alija Skenderović.

U novi Upravni odbor ušli su članovi Udruženja Esko Halilović, Remzija Hajdarpašić, Jasmin Miko Šabotić, Hamdija Rastoder, Edin Latić, Sead Agović, Ernad Muhović, Džeko Skenderović, Sabit Šabotić, Sabrija Ramdedović, Enver Šabotić, Mevludin Mele Avdić, Tufo Čivović , Zeno Ćeman i Hamid Rastoder Savinoborski.

Foto: ZK „Bihor“

Sjednicu je otvorio predsjednik skupštine za 2019. Raif Adrović. Predsjednik UO ZK Bihor za 2019, Esko Halilović, rekao je da Udruženje iz godine u godinu ostvaruje vidne rezultate i dopunjuje svoje aktivnosti, pogotovu na polju kulture i humanitarnih akcija koje su prevashodno usmjerene prema Bihoru, ali i drugdje.

Foto: ZK „Bihor“

„Prepoznati smo, pohvaljivani i nagrađivani. I sve nas to obavezuje da ne posustajemo i da, bar onoliko koliko je u našoj moći, pomažemo one kojima je to najpotrebnije, bez obzira na vjeru, naciju i mjesto življenja. Prioritet nam jeste zavičaj, ali se mi vrlo često s punim senzibilitetom okrećemo i prema ljudima koji žive u drugim mjestina Crne Gore“, rekao je, između ostalog, Halilović.

Foto: ZK „Bihor“

Blagajnik Udruženja Sead Agović informisao je prisutne o finansijskim tokovima Udruženja u prošloj godini i kazao da su, kada su finasije u pitanju, dodatno osnaženi značajnim donacijama Uprave za dijasporu Crne Gore za festival „Dani bošnjačke kulture“ i reviju „Bihor“.

Novi član Udruženja, profesor muzike Dragutin Škrobot iz Rume, uz gitaru, sevdalinke i pjesme iz svoga kraja uveselio je prisutne, a nastupila je i folklorna grupa ZK „Bihor“.

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!