Žugić: Od učlanjenja u NATO članice Alijanse u Crnu Goru uložile milijardu i 300 miliona eura

Žugić je kazao da su samo u prošloj godini, za jedanaest mjeseci, strane investicije iz NATO članica iznosile 248,4 miliona eura

Ragoje Žugić (Foto: Printscreen)

Od učlanjenja u NATO do kraja novembra 2019, ukupna ulaganja u Crnu Goru iz NATO članica iznosila su milijardu i 300 miliona eura, kazao je guverner CBCG Radoje Žugić.

Žugić je kazao da su samo u prošloj godini, za jedanaest mjeseci, strane investicije iz NATO članica iznosile 248,4 miliona eura.

“Uticaj NATO-a je možda najveći na našu ključnu ekonomsku granu, turizam, koji je motor rasta naše ekonomije. Od učlanjenja naše države do kraja 2018. godine Njemačka, Holandija i Turska su rasle po stopi od preko 50 odsto. Tu je i Velika Britanija”, kazao je Žugić.

Skandinavske zemlje su za nešto više od dvije godine, za isti period, porasle za 120 procenata u smislu prometa u turizmu, naveo je Žugić.

“U prošloj godini za deset mjeseci imali smo prihod po osnovu članica NATO od milijardu i 52 miliona eura. 2016. godine je to bilo oko 850 miliona eura”, kazao je Žugić, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!