Evo kako izgleda američka baza nakon iranskih napada

Fotografije koje je snimila komercijalna kompanija Planet i podijelila sa NPR-om preko Instituta za međunarodne studije Middlebury u Montereju prikazuju hangare i zgrade snažno pogođene raketama koje su ispaljene rano u srijedu ujutro po lokalnom vremenu

Satelitske fotografije snimljene u srijedu pokazuju da je iranski raketni udar nanio veliku štetu u vazduhoplovnoj bazi Ain al-Assad u Iraku, u kojoj žive američke i koalicione trupe.

Fotografije koje je snimila komercijalna kompanija Planet i podijelila sa NPR-om preko Instituta za međunarodne studije Middlebury u Montereju prikazuju hangare i zgrade snažno pogođene raketama koje su ispaljene rano u srijedu ujutro po lokalnom vremenu.

“Neke od pogođenih lokacija izgledaju kao da su projektili pogodili mrtvu tačku”, kaže David Schmerler, analitičar iz Instituta Middlebury.

Iranski napad ciljao je najmanje dvije vojne baze u Iraku. Stepen oštećenja druge baze u Irbilu bio je nejasan. Ubrzo nakon toga, američki predsjednik Donald Trump je u optimističnom tvitu rekao: “Sve je dobro!”

Nema izvještaja o žrtvama.

Schmerler kaže da nije jasno da li su ciljevi u bazi izabrani tako da izbjegnu gubitak života.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!