Sjednica u Gusinju: Nije izabran predsjednik Skupštine opštine, Demokratski savez bojkotovao himnu

U odborničke klupe Skupštine danas je sjelo devet odbornika DPS-a, šest Partije za Gusinje i po četiri Demokratskog saveza i Demokrata. Tri mjesta u lokalnom parlamentu osvojila je koalicija Albanska alternativa i DUA, dva SDP, a SNP i Bošnjačka stranka po jedan manda

Anela Čekić

U Gusinju je danas održana konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta, ali predsjednik Skupštine te najmlađe crnogorske opštine nije izabran.

U odborničke klupe Skupštine danas je sjelo devet odbornika DPS-a, šest Partije za Gusinje i po četiri Demokratskog saveza i Demokrata. Tri mjesta u lokalnom parlamentu osvojila je koalicija Albanska alternativa i DUA, dva SDP, a SNP i Bošnjačka stranka po jedan mandat.

Ti mandati, javlja Televizija Vijesti, verifikovani su danas na konstitutivnoj sjednici drugog skupštinskog saziva.

„Ovo mi se ni malo ne dopada – da za mjesec dana, koliko smo imali rok, praktično ništa nije urađeno. Mislim da nikakvi dogovori nisu napravljeni i, nažalost, čekaće se vjerovatno još mjesec dana da nekako pokuša da se napravi neka koalicija koja će izabrati predsjednika Skupštine i sve ostalo“, kazao je Elvis Omeragić iz SDP-a.

Elvis Omeragić

Iako ne žele da otkriju sa kim će formirati koaliciju, u DPS-u vjeruju da će uskoro postići dogovor sa partijama sa kojima dijele slične programske ciljeve.

Ipak, kako stoje stvari, mjesta u toj koaliciji neće biti za SDP, Demokratski savez i SNP.

„Demokratska partija socijalista razgovara sa svima i mislim da će dogovor, odnosno koalicija koja bude napravljena biti najbolja moguća i u interesu svih građana opštine Gusinje“, rekla je aktuelna predsjednica Opštine Anela Čekić.

 Rusmin Laličić

A da bez njih u koaliciji nema stabilne vlasti u Gusinju, tvrde u najjačoj opozicionoj partiji – Partiji za Gusinje.

I oni očekuju dogovor sa DPS-om.

„Dogovorićemo se s onima koji budu za projekte koje mi plasiramo već deset godina“, rekao je dr Rusmin Laličić.

Isto misle i Socijaldemokrate – DPS-u su ponudili program za ozdravljenje opštine, ali razgovora o raspodjeli funkcija, kako kažu, još nije bilo.

Dženadin Radončić

„Kad budu prihvatili programski dio, onda ćemo pričati o funkcijama. Naravno da će funkcije biti one koje će se ticati što bolje realizacije tog programa“, rekao je Dženadin Radončić iz te partije.

Konstitutivnu sjednicu obilježio je bojkot himne odbornika albanskog Demokratskog saveza.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!