Soros okuplja koaliciju protiv Trumpa: Razmatra se taktika sabotaže novog predsjednika

Na trodnevnoj konferenciji detaljno se razrađuje strategija sabotaže Trumpovog plana u prvih 100 dana mandata, koji ova grupa smatra “užasnim napadom na dostignuća odlazećeg američkog predsjednika Baracka Obame”, prenosi “Blic”

Milijarder George Soros okupio je liberale na trodnevnoj konferenciji kako bi osmislili plan u borbi protiv novog predsjednika Amerike Donalda Trumpa, piše “Politiko”.

Prema navodima tog lista, konferencija je počela u nedelju uvečer u hotelu “Mandarin orijental”, a prisustvuju i šefica demokrata u Senatu Nancy Pelosi, kao i senatorka Elizabeth Warren.

Na trodnevnoj konferenciji detaljno se razrađuje strategija sabotaže Trumpovog plana u prvih 100 dana mandata, koji ova grupa smatra “užasnim napadom na dostignuća odlazećeg američkog predsjednika Baracka Obame”, prenosi “Blic”.

Predsjednica Demokratske alijanse, kluba koji je sponzor ove konferencije, Gare Lamarche, najavila je da će se odupirati Trumpovoj administraciji.

“Politiko” navodi da, iako rijetko dolazi na sastanke Demokratske alijanse, Sorosevo pojavljivanje na ovom skupu ukazuje da je spreman da “pomrsi račune Trumpu”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!