Tamnoputi reporter CNN-a uhapšen tokom javljanja sa protesta u Mineapolisu: Cijeli svijet gledao kako ga policajce odvode (VIDEO)

CNN-ov reporter Omar Himenez uživo se javljao u program ovog informativnog kanala kada su mu prišli specijalci i uhapsili ga. Jasno se čulo kako je Jimenez rekao da je novinar i da će se zajedno s ekipom pomjeriti gdje neće smetati policajcima u njihovoj intervenciji, ali oni nisu marili. Reporteru su stavili lisice na ruke i odveli ga

Foto: Printscreen/CNN

Treću noć zaredom na ulicama američkih gradova održani su nasilni protesti zbog smrti tamnoputog Džordža Flojda (46) koji je ostao bez daha dok mu je policajac bijelac koljenom prikliještio grlo.

Nezadovoljni građani su bijes iskaljivali paležom, razbijanjem i pljačkama, a situacija je daleko najdramatičnija u Minneapolisu, gradu u kojem je Flojd i ubijen.

Divljanje huligana koji su se infiltrirali među demonstrante trajalo je cijelo noć, a kako javljaju američki mediji tek pred jutro je policija na ulicu izašla u većem broju. Pokušali su uspostaviti red u gradu koji ključa, a tokom akcije je uhapšena i CNN-ova novinarska ekipa, prenosi “Jutarnji list”.

CNN-ov reporter Omar Himenez uživo se javljao u program ovog informativnog kanala kada su mu prišli specijalci i uhapsili ga. Jasno se čulo kako je Jimenez rekao da je novinar i da će se zajedno s ekipom pomjeriti gdje neće smetati policajcima u njihovoj intervenciji, ali oni nisu marili. Reporteru su stavili lisice na ruke i odveli ga.

CNN se ubrzo oglasio na Twitteru poručujući da se radi o kršenju prvog amandmana američkog ustava pa su pozvali vlasti da novinara oslobode.

Novinarska ekipa puštena je na slobodu nedugo nakon hapšenja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!