Osnovna i srednja škola u Plavu nemaju grijanje, SMŠ bez direktora, Canović poručio: Opština će pomoći u skladu sa mogućnostima

Srednja mješovita škola ”Bećo Bašić” obratila se dopisom Ministarstvu koje je u obavezi da riješi ovaj problem još 12. aprila, dok je Savjet roditelja dopis uputio juče. Oni nisu dobili odgovor, a kako su roditelji kazali Standardu, Ministarstvo se poziva na to da je sezona grijanja završena. “Iskoristio bih priliku i apelovao na resornu ministarku da riješi problem grijanja i izabere direktora kako bi ova školska ustanova nastavila da dobro funkcioniše u interesu đaka i čitave zajednice”, rekao je Canović

U Osnovnoj školi ”Hajro Šahmanović” i Srednjoj mješovitoj školi ”Bećo Bašić” u Plavu, učenici i nastavno osoblje već danima borave u hladnim prostorijama.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, na čijem čelu je Vesna Bratić, nije obezbijedilo sredstva za grijanje, niti odgovorilo na dopise škole i Savjeta roditelja. Oni su se obratili i predsjedniku Opštine Plav Nihadu Canoviću, koji se, kako kaže, uvjerio u kakvim uslovima đaci pohađaju nastavu.

”Na inicijativu Savjeta roditelja odazvao sam se pozivu na sastanak u osnovnoj školi, gdje sam bio u prilici da se i lično uvjerim u kakvim uslovima đaci pohađaju nastavu. Opština će, u skladu sa mogućnostima, kratkoročno iznaći način da pomogne u dijelu plaćanja grijanja kako bi omogućili nesmetano pohađanje nastave”, kazao je Canović u izjavi za Standard.

Srednja mješovita škola ”Bećo Bašić” obratila se dopisom Ministarstvu koje je u obavezi da riješi ovaj problem još 12. aprila, dok je Savjet roditelja dopis uputio juče. Oni nisu dobili odgovor, a kako su roditelji kazali Standardu, Ministarstvo se poziva na to da je sezona grijanja završena.

Predsjednik Opštine Nihad Canović kazao je Standardu da je u toku današnjeg sastanka upoznat i sa tim da škola već tri nedjelje nema direktora.

”Takođe, uposlenici škole su me upoznali sa situacijom da već tri nedjelje škola nema direktora, da je konkurs završen, da ima kandidata koji ispunjavaju uslove, ali Ministarstvo ne završava svoj dio obaveza i ne vrši izbor direktora. Iskoristio bih priliku i apelovao na resornu ministarku da riješi problem grijanja i izabere direktora kako bi ova školska ustanova nastavila da dobro funkcioniše u interesu đaka i čitave zajednice”, rekao je Canović u izjavi za Standard.

Canović tokom posjete školi (Foto: Privatna arhiva)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!