Humani gest Bosanke Almire Mumić: Svekru donirala dio jetre i spasila mu život

Operacija je uspjela i Nusret se dobro osjeća. Nakon operativnog zahvata dobro se osjeća i Almira, koja se već vratila kući. Vijest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak oboma

Foto: Facebook

Nusret Mumić iz Živinica zaradio je penziju u Rudniku mrkog uglja “Đurđevik”. Bio je i aktivan učesnik odbrane BiH od agresije. Kad je trebalo da u miru provodi penzionerske dane, ovog 65-godišnjaka je stigla bolest. Prije pet godina dijagnostikovana mu je ciroza jetre.

Nije ni slutio koliko je to opasno i da će jedini spas za njega biti transplantacija jetre. Život mu je zavisio o tome.

DOŠLA KUĆI

Nusret ima tri sina, ali nijedan od njih, tako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao d bude donor dijela jetre. Ipak, šansa za Nusreta se ukazala. Njegova snaha Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je da daruje dio jetre svom svekru i tako mu spase život.

Foto: Facebook

Operacija je, prenosi “Avaz”, uspjela i Nusret se dobro osjeća. Nakon operativnog zahvata dobro se osjeća i Almira, koja se već vratila kući. Vijest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak oboma.

Almira je srećna što je učinila humano djelo.

PORUKE PODRŠKE

“Hvala svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer pacijenti kojima je izvršena transplantacija ostanu malo duže u bolnici”, kazala je Almira.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!