Tragedija u Sarajevu: Pekar iz Srbije ubio ženinog gluvonijemog ljubavnika, a onda zajedno tvrdili da je u pitanju samoubistvo

Iskusnim inspektorima, naravno, bilo je čudno što bi neko došao u tuđu kuću da se ubije, ali i to što je ispaljeno više hitaca. Onaj ko hoće da digne ruku na sebe, u 99 posto slučajeva presudi jednim hicem, a ovde je ispaljeno mnogo više

Kemal Trnčić (Foto: Facebook)

Kemal Trnčić (41), pekar iz Srbije sa boravištem u Sarajevu, uhapšen je zbog sumnje je da je u petak iz vatrenog oružja u svojoj kući na Ilidži ubio komšiju i autolimara Mermina Kovačevića zvanog Braco, nakon što ga je, navodno, zatekao sa svojom nevjenčanom suprugom Amelom Muhović.

Trnčiću, inače rodom iz Prijedora, određen je pritvor, a kako prenosi Avaz.ba, žitelji još ispituju da li je Kovačević nastradao u pucnjavi ili se radi o samoubistvu, što od početka istrage tvrde osumnjičeni i njegova nevjenčana supruga koja je takođe bila privedena, ali je puštena na slobodu.

Izvor blizak istrazi otkrio je medijima da su komšije u petak oko 17 sati čule najmanje 15 hitaca, a da su isprva mislile da je reč o šenlučenju ili petardama, što nije neobično za ovo doba godine, kad se proslavljaju brojni praznici.

Međutim, nakon pucnjave je autolimar Mermin Kovačević, zvani Braco, pronađen mrtav.

“VRATIO SE I ZATEKAO ŽENU SA LJUBAVNIKOM”

Kako tvrde susjedi, žena osumnjičenog bila je u ljubavnoj vezi sa ubijenim autolimarom.

“Kemo je uglavnom radio uveče i nije bio kod kuće. Zašto se vratio, to niko ne zna, ali ih je zatekao”, ispričao je za Avaz.ba komšija bračnog para, prenosi “Blic”.

Kako piše sarajevski portal, ubijeni je neposredno prije zločina svratio o lokalnu trgovinu i kupio tri piva i cigarete, nakon čega se, najverovatnije, uputio ka kući Trnčića i Muhovićeve, gdje je ubijen.

TVRDILI DA SE LJUBAVNIK UBIO

Nakon zločina Trnčić i njegova nevjenčana supruga u policiji su tvrdili da je Kovačević izvršio samoubistvo, međutim privedeni su zbog niza sumnjivih okolnosti koje su utvrdilio vještaci.

Naime, par je zločin prijavio nekoliko sati kasnije. Veštaku je protok vremena pokazao da je smrt nastupila ranije, nakon čega je i ovo zamršeno klupko počelo da se odmotava.

“Iskusnim inspektorima, naravno, bilo je čudno što bi neko došao u tuđu kuću da se ubije, ali i to što je ispaljeno više hitaca. Onaj ko hoće da digne ruku na sebe, u 99 posto slučajeva presudi jednim hicem, a ovde je ispaljeno mnogo više”, navodi izvor blizak istrazi za “Avaz”.

Prema nepotvrđenim informacijama, tijelo ubijenog pronađeno je u hodniku kod vrata, što upućuje na to da je nesrećni čovjek pokušao da pobjegne, ali nije uspio.

UBIJENI I NJEGOVA PORODICA BILI GLUVONEMI

Ubijeni je sa suprugom živio u takozvanim socijalnim zgradama nedaleko od mjesta zločina, dok mu sin sa snajom i djecom živi u kući prekoputa Trnčića i njegove supruge. Svi su, osim maloljetne djece njegovog sina, gluvonijemi. S druge strane, i supružnici Amela Muhović i Kemal Trnčić imaju dvoje maloljetne djece.

“Eto, uništene su dvije porodice. Šta će ta djeca bez roditelja, koji su sada u zatvoru? Šta će Bracin sin i djeca, koje je izdržavao ovaj vrijedni čovjek? Tuga velika. Eto, zbog gluposti čovjek je ostao bez glave”, priča jedan komšija.

Za ubijenog autolimara svi imaju samo riječi hvale. Komšije su ispričale da je riječ o gluvonijemoj osobi koja ne bi ni mrava zgazila i da je bio vrstan majstor.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!