Zuvdija Hodžić: Nije nam mjesto s onima koji ne priznaju tekovine Narodnooslobodilačke borbe i ne žele da u Skupštini izglasaju zakon protiv fašističkih simbola

„Od državnog protokola smo obaviješteni da će predsjednik SUBNOR-a kao i ranijih godina biti u delegaciji koja će položiti vijenac povodom pobjede nad fašizmom. Nažalost, naknadno su nam saopštili da za našeg predstavnika nema mjesta. Predsjednik Skupštine je iz nekog razloga bio uvrijeđen i ja duboko mislim da je on u pravu. Nije nam mjesto sa takvima, niti će biti ubuduće. On je to pokazao kasnije i svojom izjavom da ne priznaje Savez boraca, a naše nije da budemo sa predstavnicima Skupštine koja nije izglasala zakon o zabrani fašističkih simbola, koja je izabrala predstavnika Vlade koji ne priznaje tekovine 9. maja i koja ima ministra koji negira genocid u Srebrenici“, kazao je Hodžić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić nije pozvao predstavnike SUBNOR-a da prisustvuju polaganju vijenca na Spomenik partizanu-borcu na brdu Gorica povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom. Predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdija Hodžić kazao je u izjavi za Gradski portal da mu nije ni mjesto sa onima koji ne priznaju tekovine Narodnooslobodilačke borbe i ne žele da u Skupštini izglasaju zakon protiv fašističkih simbola.

To što u delegaciji koja je polagala vijenac na Spomenik borcu na brdu Gorica nije bilo mjesta za predstavnike SUBNOR-a presedan je koji je nedopustiv.

„Od državnog protokola smo obaviješteni da će predsjednik SUBNOR-a kao i ranijih godina biti u delegaciji koja će položiti vijenac povodom pobjede nad fašizmom. Nažalost, naknadno su nam saopštili da za našeg predstavnika nema mjesta. Predsjednik Skupštine je iz nekog razloga bio uvrijeđen i ja duboko mislim da je on u pravu. Nije nam mjesto sa takvima, niti će biti ubuduće. On je to pokazao kasnije i svojom izjavom da ne priznaje Savez boraca, a naše nije da budemo sa predstavnicima Skupštine koja nije izglasala zakon o zabrani fašističkih simbola, koja je izabrala predstavnika Vlade koji ne priznaje tekovine 9. maja i koja ima ministra koji negira genocid u Srebrenici“, kazao je Hodžić, prensi portal Standard.

On smatra da predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ne smije svoj stav bazirati na ličnom odnosu prema njemu, jer je SUBNOR organizacija sa velikim ugledom.

„Ipak je ovo organizacija SUBNOR-a Crne Gore, treba drug i gospodin Bečić da zna da su na čelu organizacije bili i Blažo Jovanović i Savo Brković, i mnogi drugi junaci i partizani do mene, ja sam prvi iz civilnog sektora. Ovo je organizacija od najvećeg ugleda!”, poručio je Hodžić.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, položili su juče, uz vojne počasti, vijenac na Spomenik partizanu-borcu na brdu Gorica povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom. Polaganju su prisustvovali i predstavnici Saveza izviđača Crne Gore, sa načelnikom Dušanom Masoničićem, dok za predstavnike SUBNORA nije bilo mjesta.

Foto: Zuvdija Hodžić (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!