Policija Njujorka će pojačati bezbjednost u metrou sa još 800 policajaca, kako bi zaštitili građane dok kriminal raste (VIDEO)

Operacija Fare Play odjeljenja dolazi dan nakon što je analiza pokazala da su nasilni napadi i guranje putnika na šine povećani za više od 50% od 2019. godine, a ciljaće stanice širom pet opština, rekao je šef patrole NYPD, John Chell na konferencija za medije sa predstavnicima drugih odeljenja na stanici metroa u 125. ulici i Lenoks aveniji na Menhetnu u ponedjeljak

Njujorška policija će u narednih pet dana pojačati obezbjeđenje podzemne željeznice sa još 800 policajaca kako bi uhvatila one koji napadaju putnike.

Tvrde da će tim potezom uspjeti da suzbiju mnogo više nasilnika.

Operacija Fare Play odjeljenja dolazi dan nakon što je analiza pokazala da su nasilni napadi i guranje putnika na šine povećani za više od 50% od 2019. godine, a ciljaće stanice širom pet opština, rekao je šef patrole NYPD, John Chell na konferencija za medije sa predstavnicima drugih odeljenja na stanici metroa u 125. ulici i Lenoks aveniji na Menhetnu u ponedjeljak, prenosi NYP.

Dodatni službenici će biti raspoređeni na stanicama na osnovu nivoa kriminala na tranzitnim stanicama, statistike i pritužbi zajednice, rekao je Čell.

„Ovo nije jednonedjeljni dogovor“, rekao je Čel o taktici. „Radićemo to iznova i iznova. Ne otkrivamo lokacije jer ne želimo da ljudi znaju“, rekao je on. „Ono što želimo da znaju je: ‘Nemojte misliti da možete doći ovamo i dobiti besplatnu vožnju i ponijeti svoje oružje’“.

Foto: Printscreen/NYP

Idi na VRH
error: Content is protected !!