Ljudina: Luka Dončić sakupio dva miliona eura za liječenje malog Krisa i ugostio ga na utakmici (VIDEO)

Kris boluje od rijetke genetske bolesti spinalne mišićne atrofije, a ljekari su rekli njegovim roditeljima Ani i Mateu da mu je potrebna genetska terapija Zolgensma koja je najskuplja na svijetu i košta čak dva miliona eura. Dončić je platio porodici Zudič let iz Kopra i tromjesečni boravak u Los Angelesu i liječenje koje je u veoma visokom procentu uspješno, a sinoćnju utakmicu protiv Lakersa Dončić je iskoristio da upozna malog heroja

Luka Dončić je najveća senzacija ovogdišnje NBA lige, a sinoć je s Dallasom u “Stapes Centru” nanio tek treći poraz sjajnim Lakersima.

Mavericksi su slavili sa 114:110, a najbolji je opet bio sjajni Slovenac. On je sada sve oduševio i van terena, piše novi.ba.

Naime, dokazao je svima da je mladić velikog srca, osim nespornog košarkaškog talenta. Kada je čuo da 22-mjesečni Kris Zudič za liječenje od teške bolesti treba dva miliona eura, Dončić je odmah krenuo u akciju i uz pomoć prijatelja skupio novac kako bi dječak bio hitno prevezen u Los Angeles na primanje neophodne terapije.

Kris boluje od rijetke genetske bolesti spinalne mišićne atrofije, a ljekari su rekli njegovim roditeljima Ani i Mateu da mu je potrebna genetska terapija Zolgensma koja je najskuplja na svijetu i košta čak dva miliona eura.

Dončić je platio porodici Zudič let iz Kopra i tromjesečni boravak u Los Angelesu i liječenje koje je u veoma visokom procentu uspješno, a sinoćnju utakmicu protiv Lakersa Dončić je iskoristio da upozna malog heroja. Aferim momčino…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!