Saša Sinđelić izručen Hrvatskoj

On se potraživao radi izvršenja pravosnažne presude Županijskog suda u Vukovaru, kojom je osuđen na 21 godinu zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo i krivičnog djela teška krađa, kazali su iz policije

Saša Sinđenić (Foto: Printscreen)

Svjedok saradnik u slučaju pokušaj terorizma Saša Sinđelić izručen je danas Hrvatskoj.

“Službenici Uprave policije su danas realizovali ekstradiciju Saše Sinđelića (39) državljanina Republike Srbije, iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku”, saopšteno je iz Uprave policije.

Sinđelić je uhapšen u Crnoj Gori 1. jula ove godine po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Zagreb

“On se potraživao radi izvršenja pravosnažne presude Županijskog suda u Vukovaru, kojom je osuđen na 21 godinu zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo i krivičnog djela teška krađa”, kazali su iz policije.

Kako je Televiziji Crne Gore (TVCG) ranije danas nezvanično saopšteno iz Uprave policije, Sinđelić je izveden iz ZIKS-a uz jake mjere obezbeđenja, a Hrvatskoj je trebalo da bude predat na graničnom prelazu Debeli brijeg.

Portal RTCG podsječa da je krajem septembra Apelacion sud Crne Gore potvrdio odluku Višeg suda u kojom je ocijenjeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Sinđelića Hrvatskoj, radi izdržavanja kazne zatvora od 21 godine zbog ubistva.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!