Otvoren Generalni konzulat Crne Gore u Južnoafričkoj Republici

Prioriteti u radu Konzulata biće unapređenje ekonomske saradnje i kulturne razmjene u cilju poboljšanja sveukupnih odnosa Crne Gore i Južnoafričke Republike, kazao je Lika

Generalni direktor za konzularne poslove i dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova Selim Lika svečano je otvorio Konzulat Crne Gore u Durbanu – Južnoafrička Republika, na čelu sa počasnim konzulom Vidojem Čavorom.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je premijer južnoafričke provincije Kvazulu-Natal, Sihle Zikalala, kao i brojne ugledne zvanice.

Lika je izrazio uvjerenje da će konzul Čavor, osim aktivnosti usmjerenih na konzularnu zaštitu crnogorskih državljana, dati značajan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa.

“Prioriteti u radu Konzulata biće unapređenje ekonomske saradnje i kulturne razmjene u cilju poboljšanja sveukupnih odnosa Crne Gore i Južnoafričke Republike”, kazao je Lika.

Premijer Zikalala je rekao da otvaranje Konzulata predstavlja značajan korak u pravcu unapređenja saradnje između dvije države i naveo da značajan potencijal vidi u oblastima pomorstva, turizma i poljoprivrede, saopšteno je iz Ministartva vanjskih poslova.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!