Marković: Amfilohije i dalje ne može da prihvati da je Crna Gora nezavisna država i što je najgore Mitropolija i on ne poštuju nijedan zakon

Pitao sam ga da li vi stvarno mislite da država nema snage da vaše nezakonite intervencije u prostoru spriječi i sruši. Imamo, možemo to uraditi za jedan dan, za jednu noć. I krstionicu i crkvu na Rumiji i sve druge crkve koje gradite bez saglasnosti države. Ali ne želimo to da radimo, želimo da u dijalogu dođemo do rješenja

Foto: Printscreen/gov.me

Premijer Duško Marković kazao je da će parlamentu dostaviti predlog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, ukoliko i pored dijaloga ne obezbijedi saglasnost Mitropolije crnogorsko primorske (MCP). Marković je kazao Mitropolija i mitropolit Amfilohije ne poštuju zakone i ne žele da prihvate da je Crna Gora nezavisna država.

„Još neko kratko vrijeme ćemo nastaviti razgovore o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, a ako ne bude saglasnosti, zakon ćemo predložiti Skupštini. Onda ćemo silom zakona dovesti poznaniji prava sve u Crnoj Gori, pa i MCP”, kazao je Marković u intervju za RTCG, prenose “Vijesti”.

On je podsjetio i da se nedavno sastao sa mitroplitom Amfilohijem, ističući da taj sastanak nije bio korak ka usaglašavanju stavova o zakonu. Marković je ponovio da je Vlada pripremila dobar zakon ali da najviše otvorenih pitanja ima sa MCP. 

“Ja sa mitropolitom uvijek oštro polemišem o ključnom pitanju, poštovanju zakona i države. Ne možete se u jednoj državi ponašati anarhično i nepoštovati zakone i državu”, kazao je Marković i istakao da mitropolit Amfilohije, sa sveštenstvom, ne uvažava to što je Crna Gora NATO članica i evropska država. 

“On i dalje ne želi da prihvati da je Crna Gora nezavisna država i što je najgore Mitropolija i on ne poštuju nijedan zakon. Pitao sam ga da li vi stvarno mislite da država nema snage da vaše nezakonite intervencije u prostoru spriječi i sruši. Imamo, možemo to uraditi za jedan dan, za jednu noć. I krstionicu i crkvu na Rumiji i sve druge crkve koje gradite bez saglasnosti države. Ali ne želimo to da radimo, želimo da u dijalogu dođemo do rješenja”, kazao je Marković.

KOMPLETAN INTERVJU PREMIJERA CRNE GORE

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!