Nova donacija Hačka Brčvaka: Osnovcima škole “Vuk Karadžić” u Bistrici kod Bijelog Polja obezbijedio obroke do kraja polugodišta

Direktor škole Mevludin Gredić kazao je da su nastavnici, roditelji i učenici zahvalni na toj, za njih velikoj donaciji humaniste, kojem nije prvi put da pomaže toj školi. “Ovo je treća donacija našeg zemljaka. Do sada su u dva navrata po 30 učenica i tri nastavnika besplatno ljetovali u njegovom hotelu u Baru, uključujući i troškove prevoza”, kazao je Gredić

Hajriz Hačko Brčvak (Foto: Privatna arhiva)

Poznati rnogorski biznismen i humanista Hajriz Hačko Brčvak, rodom iz Bistrice kod Bijelog Polja, donirao je osnovcima škole “Vuk Karadžić” u tom mjesnom centru 128 obroka do kraja polugodišta.

Učenici će obrok u narednih 70 dana dobijati preko preduzeća “Put gros”, a vrijednost donacije je 3.200 eura.

Direktor škole Mevludin Gredić kazao je da su nastavnici, roditelji i učenici zahvalni na toj, za njih velikoj donaciji humaniste, kojem nije prvi put da pomaže toj školi.

“Ovo je treća donacija našeg zemljaka. Do sada su u dva navrata po 30 učenica i tri nastavnika besplatno ljetovali u njegovom hotelu u Baru, uključujući i troškove prevoza”, kazao je Gredić, prenosi portal Roditelji.me.

Brčvak, koji živi i radi u Njemačkoj, nedavno je donirao 11.000, od potrebnih 12.000 eura kako bi jednoipogodišnji dječak Bogdan Vukosavljević otputovao u Tursku na liječenje.

Njegova humanost i dobročinstva ne poznaju granice. Tako je, nakon pročitanog teksta u novinama kako djeca na Madagaskaru koja do škole idu kroz pustinju svakodnevno ginu od aligatora koji ih napadaju, Hačko Brčvak poslao novac da se napravi most.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!