Crnogorski reprezentativci toplo dočekani i ispraćeni iz Luksemburga

Vi ste istinski ambasadori Crne Gore i mi smo ponosni na vaše učešće i uspjeh na ovom kupu. Mi intenzivno gradimo mostove saradnje i nove puteve kao što je i ovaj koji kroz Crnu Goru ide od sjevera do juga, pa ćemo, tako se nadamo, vrlo brzo i mi sa sjever autoputem kod Anta na primorje, na kafu i kupanje, rekao je konzul Crne Gore u Luksemburgu dipl arh. Remzija Camić

Luksemburg se sinoć oprostio od džudo reprezentativaca Crne Gore koji su od kojih se očekivalo mnogo više na svjetskom kupu, ali i to što su postigli vrijedno je svake hvale, jer biti sedmi među 345 takmičara i 18. od 51. države je veliki uspjeh.

Mrvaljević je u kategoriji do 90 kilograma u prva dva kola pobijedio Francuza Pola Livolsija i Finca Atu Lamanena, dok je u meču za polufinale izgubio od Francuza Entonija Žabera. U repesažu poražen je od Remija Feila iz Mauricijusa i ostao bez šanse da se bori za medalju.

Dubreta je bio slobodan na startu takmičenja u kategoriji do 100 kilograma, u drugom kolu je pobijedio Njemca Darija Kurbjevita Garsiju, dok je u meču za polufinale izgubio od Arslana Mirzajeva iz Azerbejdžana.

Poražen je i u repesažu od Francuza Nikolasa Pavlovskog i završio na sedmom mjestu.

U Luksemburgu je nastupao i Jusuf Nurković, ali je poražen u kategoriji do 66 kilograma od Francuza Marka Vernea.

„Sport je to – nekada pobijedite boljega od sebe, a nekada izgubite od slabijega, rekao je Anto Dubreta na zajedničkoj večeri u gradiću Šengenu, na tromeđi Luksemburga, Njemačke i Francuske, koju je, u čast njihovog boravka u Luksemburgu, priredio ZK “Bihor”.

U ime ZK “Bihor” sportiste je još jednom pozdravio predsjednik UO ZK “Bihor”, dipl. ing. Esko Halilović, koji je naglasio važnost ušešća na ovakvim sportskim takmičenjima i izrazio zadovoljstvo što su imali priliku da se druže sa sportistima i navijaju za njih.

„Ponosim vašom srčanošću i uspjesima”, rekao je Halilović.

„Vi ste istinski ambasadori Crne Gore i mi smo ponosni na vaše učešće i uspjeh na ovom kupu. Mi intenzivno gradimo mostove saradnje i nove puteve kao što je i ovaj koji kroz Crnu Goru ide od sjevera do juga, pa ćemo, tako se nadamo, vrlo brzo i mi sa sjever autoputem kod Anta na primorje, na kafu i kupanje“, rekao je konzul Crne Gore u Luksemburgu dipl arh. Remzija Camić.

Edin Latić, biznismen iz Luksemburga i član ZK “Bihor”, osvrnuo se na neregularnost takmičenja i kazao da je u ponovnom pregledavanju snimka tačno vidio gdje smo sve oštećeni od sudija.

“Mi smo od 51 države u ukupnom plasmanu 18. i to je veliki uspjeh, budući da smo imali samo tri, dok je, na primjer, Francuska imala 110 takmičara. Jedna mala Crna Gora popela se iznad mnogo, mnogo većih zemalja svijeta“, rekao je Latić.

„Kada se vratimo u Crnu Goru i gdje god budemo išli, mi ćemo pričati o vašem gostoprimstvu i vašoj podršci tokom takmičenja“, rekao je nosilac zlatne medalje sa svjetskog džudo prvenstva u Parizu 2011. Srđan Mrvaljević.

I Hamdija Rastoder, sekretar ZK “Bihor”, rekao je da je to udruženje bilo i biće kuća koja dočekuje najbolje sinove iz svoje domovine i ispraća ih u domovinu.

Tekst i foto: Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!