Direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana posjetio škole u Petnjici i Rožajama

Sa Seyranom Mirzazadom škole su obišli i predsjednica Savjeta JU Narodna biblioteka i čitaonica “Niegoš”, Olivera-Maca Martinović, i savjetnik u Kulturno-ekonomskom centru Azerbejdžana, Božidar Proročić

Direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana, Seyran Mirzazada, posjetio je, zajedno sa savjetnikom u toj ustanovi Božidarom Proročićem i predsjednicom Savjeta JU Narodna biblioteka i čitaonica “Niegoš”, Oliverom-Macom Martinović, škole Petnjica i Rožaje.

Posjeta je organizovana u sklopu kulturne saradnje.

Za goste je u petnjičkoj školi “25. maj” upriličen kulturno-umjetnički program, a prisustvovali su predsjednik i potpredsjednik Opštine Samir Agović i Muslija Kalić, kao i i direktor Išljam Ćeman i zaposleni u toj ustanovi.

Mirzazada je kazao da kultura nema granica i da Azerbejdžan i Crna Gora na najljepši način pokazuju kroz kulturne programe svoju bliskost i prijateljstvo.

Gosti su školskoj biblioteci poklonili knjige, a domaćini su im priredili i bogatu zakusku sa tradicionalnim specijalitetima petnjičkog kraja.

Oni su potom obišli osnovnu školu u Dacićima (Rožaje), u kojoj se nastava izvodi na albanskom jeziku.

I tu ih je dočekao program učenika na crnogorskom i albanskom jeziku, a dočekao ih je kolektiv na čelu sa direktorom Hadžijom Ljajićem.

Proročić je prisutne pozdravio na albanskom jeziku, a profesorica Muratka Nurković je govorila o znamenitostima i kulturi Azerbejdžana. I ta škola je dobila na poklon vrijedna izdanja autora iz Azerbejdžana, kao i izdanja na albanskom jeziku, dar Narodne biblioteke i čitaonice “Njegoš” i Medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice.

Gosti su posjetili i OŠ “Mustafa Pećanin” u Rožajama, a dočekao ih je direktor Ibro Skenderović.

Učenici su pročitali tri najbolja rada na temu “Azerbejdžan viđen mojim očima”. I toj školi uručene su vrijedne knjige.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!