Konjević i Bošković: VD direktora ANB odao tajne podatke jedne obavještajne agencije države članice NATO-a

Lider SDP-a tvrdi da je Vukšić otkrio identitete rezidentnih predstavnika te službe, kao i njihove prioritete u radu i “mete” njihovog rada. “To su tajni podaci te službe i strani državljani u ovom slučaju nemaju pravo pristupa tim podacima. Nažalost, ovim je kompromitovan rad Agencije, njen ugled i povjerenje u radu sa partnerskim službama članicama NATO”, napisao je Konjević

Lider SDP-a Raško Konjević kazao je da je VD direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić odao tajne podatke jedne obavještajne agencije države članice NATO-a, čime je prekršio Zakon o tajnosti podataka.

Time je, kako je naveo, kompromitovan rad Agencije, njen ugled i povjerenje.

Pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da se oglasi tim povodom, prenosi rtcg.me.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković kazao je da će ta partija zahtijevati utvrđivanje odgovornosti.

Konjević i Bošković saopštili su to u pauzi sjednice Odbora za bezbjednost čija tema je kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića povodom medijskih navoda o Stevanu Simijanoviću.

Lider SDP-a Raško Konjević to je objavio na svom Twitter nalogu. Konjević je takav postupak Vukšića nazvao skandalom.

“Direktor ANB-a suprotno Zakonu o tajnosti podataka odao tajne podatke jedne obavještajne agencije države članice NATO. Prekršio član 26, stav 3 Zakona. Skandal”, napisao je Konjević.

Lider SDP-a tvrdi da je Vukšić otkrio identitete rezidentnih predstavnika te službe, kao i njihove prioritete u radu i “mete” njihovog rada.

“To su tajni podaci te službe i strani državljani u ovom slučaju nemaju pravo pristupa tim podacima. Nažalost, ovim je kompromitovan rad Agencije, njen ugled i povjerenje u radu sa partnerskim službama članicama NATO”, napisao je Konjević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!