Ćazim Džaferović iz Njujorka uplatio godišnju zakupninu Narodnoj kuhinji iz Bara: “Ima li veće sreće nego nekome pomoći kada možete” (VIDEO)

Njegova uplata za jednogodišnji zakup prostora za Narodnu kuhinju za nas je ogromna olakšavajuća okolnost, jer svakog mjeseca smo razmišljale kako ćemo od naših članarina sakupiti dovoljno novca za ovu svrhu. Sada možemo biti mirne, a novac od članarine usmjerićemo za nabavku namirnica”, ističe Vujović, koja navodi da u ovom trenutku svakodnevno kuvaju hranu za 153 korisnika, a počeli su u novembru prošle godine sa manje od 100 obroka dnevno

Poznati barski iseljenik i veliki donator Ćazim Džaferović, predsjednik “Humanitarne organizacije za podršku Crnoj Gori” iz Njujorka, novim ljudskim gestom izuzetno je obradovao “Žene Bara” i korisnike njihove Narodne kuhinje. Lično je uplatio iznos jednogodišnje zakupnine za prostor ove humanitarne organizacije.

“To nam neizmjerno mnogo znači i vjerujemo da će naš i blagoslov naših korisnika, stići do Džaferovića i  njegove porodice”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Ljiljana Vujović, predsjednica NVU “Žene Bara”.

Ćazim Džaferović, koji pedeset godina živi u Njujorku, ponovo je pokazao veliko srce i plemenitost, poput isto tako plemenitih i vrijednih žena koje su osnovale prvu Narodnu kuhinju u Baru. Znamo ga kao jednog od najvećih donatora barskoj bolnici 2004. godine, a podržao je i izgradnju sva tri vjerska objekta, puteva i druge infrastrukture, pomagao referendumsku kampanju i učestvovao u nizu drugih humanitarnih aktivnosti, ne samo u Baru, već u cijeloj Crnoj Gori. O tome nikad nije želio mnogo da govori , već skromno ističe: “Ima li veće sreće nego nekome pomoći kada možete”.

Kako prenosi portal Bar Info, njegov najnoviji humani gest donio je veliku sreću velikim ženama iz NVU “Žene Bara”.

“Njegova uplata za jednogodišnji zakup prostora za Narodnu kuhinju za nas je ogromna olakšavajuća okolnost, jer svakog mjeseca smo razmišljale kako ćemo od naših članarina sakupiti dovoljno novca za ovu svrhu. Sada možemo biti mirne, a novac od članarine usmjerićemo za nabavku namirnica”, ističe Vujović, koja navodi da u ovom trenutku svakodnevno kuvaju hranu za 153 korisnika, a počeli su u novembru prošle godine sa manje od 100 obroka dnevno.

“Broj korisnika se povećavao iz dana u dan, ali smo mi, zahvaljujući dobrim ljudima, njihovim donacijama, Opštini Bar, koja je iz bužeta obezbijedila 15.000€, privrednicima i drugim, uspjeli da  opstanemo već skoro godinu. Svakodnevno se susrećemo sa ljudima i njihovim teškim i tužnim sudbinama, koji žive na rubu egzistencije, ali isto tako i sa velikim talasom dobrote koji nam daje vjetar u leđa. Tako je i sa najnovijom donacijom Džaferovića. To je za nas satisfakcija i vjera da će, zahvaljujući ovakvim ljudima, naši gladni sugrađani biti nahranjeni i da će vrata Narodne kuhinje, vrata dobročinstva, uvijek za njih biti otvorena.Takođe, vjerujem da će naš i blagoslov naših korisnika stići do njega i svih donatora i da će im se to na najbolji način vratiti, njima i njihovim porodicama”, istakla je Ljiljana Vujović, predsjednica NVU “Žene Bara”.

Kako piše portal Bar Info, vijest da je za prostorije Narodne kuhinje plaćen jednogodišnji zakup ozarila je i lica njenih korisnika, čije su živote obilježili glad, nesreća, siromaštvo.

VIDEO: Barinfo Tv

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!