Damir Šehović u Plavu i Gusinju: Uskoro završetak sportskih terena i škole u Vojnom selu

Ukupne investicije u obrazovnu infrastrukturu na području u Plavu i Gusinju u poslednje dvije godine iznose više od milion eura, što je najbolja potvrda naše posvećenosti razvoju ovog kraja, kazao je Šehović

Foto: GOV.ME

Ministar prosvjete dr Damir Šehović obišao je danas sa predsjednikom i potpredsjednikom Opštine Plav, Mirsadom Bajraktarevićem i Nihadom Canovićem, radove na izgradnji sportskih terena i uređenju dvorišta OŠ “Hajro Šahmanović”, vrijedne više od 250.000 eura, kao i radove na izgradnji nove škole u Vojnom Selu, vrijedne oko 200.000 eura. Ukupna vrijednost investicija u obrazovnu infrastrukturu u Plavu i Gusinju u posljednje dvije godine iznose više od milion eura.

“Radovi na izgradnji dva multifunkcionalna sportska terena i uređenju dvorišta se privode kraju i biće u potpunosti završeni za desetak dana. Projekat podrazumijeva izgradnju dva nova sportska terena sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, postavljanje tribina kapaciteta 200 mjesta, uređenje prostora sa spravama za vježbanje na otvorenom, kao i izgradnju i opremanje dječijeg igrališta. Radovi se izvode po najsavremenijim standardima i sa veoma kvalitetnim materijalima, što je najbolja garancija da će učenici ove škole, ali i svi plavljani imati priliku da se bave sportom u modernom i sigurnom ambijentu, što je od posebnog značaja za ovu lokalnu zajednicu”, istakao je Šehović.

Foto: GOV.ME

Kako je saopšteno iz Vlade, grubi radovi na školi u Vojnom Selu su završeni.

“Predstoji ugradnja stolarije, opremanje školskim namještajem, kao i uređenje školskog dvorišta i prilaza školi, što će u narednih mjesec dana biti završeno. Škola će u septembru upisati prve učenike sa ovog područja koji će imati priliku da stiču znanja u novom objektu. To smo obećali građanima na polaganju kamena temeljca i to obećanje ispunjavamo. Uskoro očekujemo i početak radova na rekonstrukciji školske sportske sale Srednje mješovite škole ‘Bećo Bašić’ u Plavu, vrijednosti oko 100.000 eura. Projekat podrazumijeva zamjenu parketa i ostale potrebne intervencije na sali, nakon čega će biti adekvatna i za najozbiljnija i najzahtjevnija sportska takmičenja. To će, vjerujem, predstavljati značajan podsticaj mladima za bavljenje različitim sportskim aktivnostima, koji su mnogo puta do sada pokazali da za to imaju raskošan talenat,”, rekao je Šehović.

Ministar je obišao i radove na izgradnji sportskih terena u Gusinju, vrijedne više od 300.000 eura. Oni će u narednih mjesec dana biti završeni. Riječ je o projektu koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Fondacijom “Gusinje” iz Njujorka.

“Ukupne investicije u obrazovnu infrastrukturu na području u Plavu i Gusinju u poslednje dvije godine iznose više od milion eura, što je najbolja potvrda naše posvećenosti razvoju ovog kraja”, kazao je Šehović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!