Perović, Basara, Radončić, Ivanović, Mijač, Bulajić i KC “Rumija” laureati nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika

Nagrade će biti dodijeljene u okviru manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika”, koja će biti održana u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

Prof. dr Milenko Perović, prof. dr Nadežda Basara, Refik Radončić, Duško Ivanović, Kulturni centar “Rumija”, Veselin Mijač i Veljko Bulajić dobitnici su nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika.

Perović je dobio nagradu za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori, Basara za doprinos u oblasti nauke, Radončić za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Ivanović za doprinos u oblasti sporta, Kulturni centar “Rumija” za dobročinstvo, Mijač za doprinos unapređenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, a Bulajić za doprinos u oblasti kulture.

O dobitnicima nagrada odlučivala je Komisija u sastavu: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvjete dr Damir Šehović, poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu, mr Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević.

Kako je saopšteno na sajtu dijaspore, postojalo je veliko interesovanje za javni poziv što je rezultiralo 51 inicijativom za dodjelu nagrada subjektima, udruženjima i pojedincima.

Nagrade će biti dodijeljene u okviru manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika”, koja će biti održana u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!