Bivšem šampionu ugroženo zdravlje: Pomozimo Goranu Erakovicu da ode na operaciju

Nakon prvenstva Balkana na kojem je pobijedio i oprostio se od takmičenja počeli su zdravstveni problemi – blokirali su mu bubrezi i završio je na na hemodijalizi. Preko Fonda za zdravstvo dva puta su ga slali u Zagreb na transplataciju jer ima donora (sestra), ali zbog tehnickih problema su odgađali. U oktobru ove godine je ponovo trebalo da ide u Zagreb, ali su ga obavijestili da zbog pandemije duže vrijeme neće raditi transplantacije. Ta vrsta transplantacije radi se samo u Istanbulu, u bolnici Memorijal

Baraninu Goranu Erakoviću, službeniku Uprave policije potrebna je pomoć za transplantaciju bubrega u Turskoj.

Eraković se posljednjih 20 godina profesionalno bavio bodibildingom i postizao zavidne rezultate na svjetskim takmičenjima, a nekoliko puta je nagrađivan i od države. U dva mandata je biran za selektora Crne Gore u tom sportu.

Međutim, 2017. godine, nakon prvenstva Balkana na kojem je pobijedio i oprostio se od takmičenja počeli su zdravstveni problemi – blokirali su mu bubrezi i završio je na na hemodijalizi. Preko Fonda za zdravstvo dva puta su ga slali u Zagreb na transplataciju jer ima donora (sestra), ali zbog tehnickih problema su odgađali. U oktobru ove godine je ponovo trebalo da ide u Zagreb, ali su ga obavijestili da zbog pandemije duže vrijeme neće raditi transplantacije.

Ta vrsta transplantacije radi se samo u Istanbulu, u bolnici Memorijal. Eraković je kontaktirao doktora koji je sa ovih prostora koji mu je pojasnio proceduru. Troškovi iznose oko 25.000 eura.

Eraković je apel za pomoć uputio na više strana, preko prijatelja i kolega. Do sada je sakupljeno 5.100 eura, sada je ovom oženjemom čovjeku i ocu prekrasne djevojčice, potrebna pomoć svih nas!

Fondacija Hemiias pokreće akciju i moli sve ljude dobre volje da zajedno pomognemo Goranu.

Pomozimo šampionu da dobije najvažniju borbu u životu!

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!