“Zapamtite, tata nije bio ovdje!”: Trostruki ubica iz Novog Sada zaprijeto djeci nakon krvavog pira

Desila im se užasna tragedija i to je velika trauma za njih. Mlađi sin je mnogo gore podnio to i mislimo da možda jadničak još nije ni dovoljno svjestan šta ga je zadesilo, dok je stariji sin bio veoma uznemiren i uplašen. Dugo je ćutao i nismo htjeli da ga maltretiramo i da insistiramo na njihovim izjavama, već smo se fokusirali na hapšenje osumnjičenog. Nama je primarni cilj da u takvim slučajevima po svaku cijenu sačuvamo dječje psihofizičko zdravlje, tako da smo tek nakon što su nam psiholozi to dozvolili i uz njihovu pomoć malo porazgovarali s djecom. U jednom trenutku stariji sin se malo oslobodio i ispričao nam da im je otac prije odlaska i zaprijetio i rekao: “Zapamtite, tata nije bio ovdje!, otkriva izvor “Blica”

Goran Janković (Foto: Facebook)

Trostruki ubica iz Novog Sada Goran Janković (37), koji je osumnjičen da je zvjerski macolom ubio svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić, nakon krvavog pira koji je počinio pred svoja dva sina, zaprijetio im je da ne smiju da ga pominju i prije bega im jem upirući prstom u njih, kratko dobacio: “Zapamtite, tata nije bio ovdje!”, saznaje “Blic”.

Izvor iz policije priča za “Blic” da se, i pored Jankovićeve šture izjave u policiji, polako slažu sve kockice te da se potvrđuju preliminarni rezultati istrage da je sa namjerom došao u kuću Mirjaninih roditelja da počini zločin.

“Prilikom saslušanja nije bio preterano pričljiv. Djelovao je potpuno smireno, kao da se pomirio sa sudbinom. Jedino je kratko pitao kako su mu djeca, ali smo uspjeli da izvučemo iz njega nekoliko bitnih stvari. Rekao je da je pio cijelu noć u kafani nedaleko od njegove kuće te da mu je odjednom rano ujutru ‘nešto kvrcnulo’ i da je otišao do Mirjane da iskali bijes. Navodno je hteo sa njom da ‘raspravi’ nesuglasice, što ga ne abolira sumnje da je u kuću Pajića otišao sve da ih pobije”, priča “Blica”.

DJECA KLJUČNI SVEDOCI

Dodaje i da su djeca, kao ključni svjedoci pred kojima se dogodio zločin, izuzetno potresena te da su psiholozi i drugi stručnjaci Centra za socijalni rad u par navrata razgovarali s njima ne bi li izvukli neku informaciju.

“Desila im se užasna tragedija i to je velika trauma za njih. Mlađi sin je mnogo gore podnio to i mislimo da možda jadničak još nije ni dovoljno svjestan šta ga je zadesilo, dok je stariji sin bio veoma uznemiren i uplašen. Dugo je ćutao i nismo htjeli da ga maltretiramo i da insistiramo na njihovim izjavama, već smo se fokusirali na hapšenje osumnjičenog. Nama je primarni cilj da u takvim slučajevima po svaku cijenu sačuvamo dječje psihofizičko zdravlje, tako da smo tek nakon što su nam psiholozi to dozvolili i uz njihovu pomoć malo porazgovarali s djecom. U jednom trenutku stariji sin se malo oslobodio i ispričao nam da im je otac prije odlaska i zaprijetio i rekao: “Zapamtite, tata nije bio ovdje!”, otkriva izvor “Blica”.

PRVO UBIO TASTA

Kako je “Blic” pisao, preliminarni rezultati istrage pokazali su da je prvo stradao Branislav pokušavajući da spase ćerku, ženu i unuke, a zatim Mirjana, pa Nada.

“Skoro pa da je sigurno da je Janković uradio sve s predumišljajem, a da ga je alkohol ohrabrio u toj namjeri. Ipak, nismo sigurni koliko je bio pijan. Činjenica je da je noć proveo u kafani u blizini svoje kuće.

 Mirjana Janković (Foto: Facebook)

Oko pet ujutru vratio se iz kafane, spakovao ranac sa čistim stvarima koje bi mogle da mu potraju par dana, uzeo čekić i kolima otišao do Mirjaninih roditelja. Tamo je počeo da viče i prvo nasrnuo na Branislava jer je znao da ga on jedini može spriječiti pošto je bio korpulentan čovek. I, bio je upravu. Branislava je jedva savladao sa nekoliko udaraca u glavu, a Mirjana je pokušavala da ga u tome spriječi dok je Nada sklanjala djecu. Zatim je krvnički izudarao Mirjanu, a kada je Nada, nesvesna da su joj ćerka i muž mrtvi, uzviknula:

“Eto, jesi li sad zadovoljan, zete?”, okrenuo se i čekićem je utukao na kućnom pragu”, priča izvor “Blica”.

POTRAGA ZA UBICOM

Nakon što je zaprijetio djeci, sjeo je u kola i u želji da zavara trag policiji uputio se ka obližnjem nasipu uz Dunav i pored jedne firme ostavio auto i nastavio pješke.

“Nesrećni mališan je pozvao ujaka, a ovaj je odmah pozvao policiju. Kada smo stigli na lice mjesta, ciela kuća je bila krvava, tako da nismo u trenutku mogli da utvrdimo čime je počinjen zločin. Odmah smo se dali u potjeru i helikopterska jedinica je spazila Jankovićev automobil. Doveli smo službene pse koji su mu ušli u trag i vodili nas ka jednog gradilištu. Dok smo formirali oko njega potkovicu i krenuli u potragu, on se nekako vjerovatno preko tog gradilišta gdje su psi izgubili trag izvukao uz obalu Dunava i vratio se ka gradu. Kada smo obišli teren, pomislili smo da se možda bacio u Dunav i izvršio samoubistvo, tako da je istraga u petak vodila i u tom pravcu”, priseća se izvor “Blica”.

Jankovićev “golf 4” odnesen je na vještačenje, a forenzičari su utvrdili da pored krvi ubijenih u kolima ima još nekoliko uzoraka neutvrđenog porijekla.

ISPLANIRAO UBISTVO

Kaže i da sumnje da je sve učinio sa predumišljajem potkrepljuje i činjenica da je imao spremnu čistu odjeću, da se oprao od krvi, presvukao, te da je čak imao i nešto hrane uz sebe pa je to jeo uz neke grickalice i ostatke zatečene na brodu.

Jankoviću je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo trostruko teško ubistvo, a nezvanično saznaje “Blic” da još nije priveden na saslušanje. Još nije poznato kada će biti sahranjeni ubijeni Mirjana, Nada i Branislav, a nezvanično saznaju da je obdukcija završena te da u Institutu za sudsku medicinu očekuju da porodica preuzme tijela svojih najmilijih.

Janković je imao zabranu prilaska Mirjani koju mu je Osnovni sud izrekao 11. maja zbog nasilja u porodici. Mirjana ga je tad napustila i preselila se sa djecom kod roditelja. Djeca se nalaze kod ujaka.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH